• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldinjov najlepši promašaj: Ceo svet se uhvatio za glavu, a on se smejao!

Autor mondo.rs

Bio je to jedan od nezaboravnih momenata fenomenalne karijere. Nije dao gol, ali je uradio neponovljivu stvar... Podsetite se i uživajte.

 Ronaldinjo-najlepsi-promasaj-Atletik-Bilbao-Barselona-pogodio-precku Izvor: YouTube/NitterChannel

Priča o Ronaldinju je priča oo sambi na fudbalskom terenu, o slalomu protiv Reala posle kojeg su mu aplaudirali i navijači Madriđana, o driblingu "elastiko" koji mu je bio drugo ime, o osvajanju poslednje titule svetskog prvaka za Brazil...

Ali danas vas podsećamo na nešto sasvim drugačije.

Možda će vas zanimati

Na ovom mestu podsetićemo vas na Ronaldinjov najpoznatiji promašaj, koji je verovatno lepši od mnogih golova koje ste videli…

Teško je poverovati da Barselona te sezone 2006/07 nije uzela titulu sa tako jakim timom u kome su pored ostalih igrali Tiram, Pujol, Ćavi, Inijesta, Ronaldinjo, Eto, Mesi… I malo joj je falilo.

Na kraju sezone, "Galaktikosi" iz Madrida su sa istim brojem bodova podigli pehar, samo zbog boljeg skora u međusobnim susretima i zahvaljujući Rudu van Nistelroju, koji tek što je stigao iz Mančestera nije prestajao da postiže golove sve dok nije stigao do brojke od 25, koja mu je donela titulu najboljeg strelca.

Iako nije podigla pehar, Barselona je igrala prelep fudbal, pre svega zahvaljujući "motoru" svog tima, legendarnom Ronaldinju. On nije davao "Blaugrani" samo efikasnost, već i nezaboravnu lepotu igre, koja je oduševljavala navijače širom sveta.

A svi koji pamte tu sezonu i koji su pratili karijeru magičnog Brazilca setiće se da je protiv Atletik Bilbaa odigrao jednu od najboljih partija u karijeri.

Bilo je to u 24. kolu Primere, 25. februara 2007. godine. "Kamp Nou" je tog dana ugostio blizu 65.000 ljudi, željnih da vide magiju na koju su navikli, pre svega od Ronaldinja, ali i ostalih Barseloninih igrača. I imali su šta da vide.

Malo je prostora bilo za jadni Bilbao u ovom susretu. Barselona ih je mlela i imala toliko šansi da su tri lopte u mreži bile odličan rezultat za Atletik, jer u drugom poluvremenu samo srećom nijedna lopta nije završila iza leđa golmana Aranzubie. 

Na njegovu žalost, u prvom poluvremenu su posao završili Amorebieta autogolom, a zatim Ćavi i Eto. Barsa je mirna otišla na odmor, a to što nije bilo golova u nastavku ne znači da nij bilo čarolije. A zna se da je za nju bio zaslužan maestro iz Porto Alegrea.

Između ostalog, tada i priredio celom svetu jedan od najlepših promašaja svoje karijere.

Akcija je krenula sa centa igrališta, lopta je išla visoko, ali je na nekih 35 metara od gola Eto glavom spustio na bok, gde ju je prihvatio Ronaldinjo Gaučo. A onda je krenuo slalom. Sarijegi je krenuo da ukliza i izbaci loptu u aut, ali ju je brzonogi Brazilac jednim potezom podigao, pa kao munja protrčao pored rivala koji je pao na zemlju.

To je tek bio uvod u ono najlepše.

Publika je počela da shvata šta upravo sledi, pa je buka sa tribina bila sve glasnija. Neka se spremi Ekspozito za vožnju ringišpilom. Ronaldinjo je u trku naišao na njega i sa dva "mini elastika" okrenuo rivala oko njegove ose.

U pomoć je stigao Iraola, ali je Brazilac potezom sa malog fudbala Ronaldinjo i njega lako zaobišao i dok je Seregi ustao i pokušao da spreči najgore, Ronaldinjo je već uputio udarac. Golman je bio na kolenima, lopta ga je već preletela, as Barselone i ceo stadion počeli su da slave...

Međutim, šut je bio za nijansu prejak i prečka je sprečila gol za pamćenje.

Ronaldinjova nasmejana reakcija najbolje je pokazala kako je shvatao fudbal i koliko je uživao u njemu. Rastegao je osmeh od uveta do uveta u situaciji u kojoj bi se svi ostali fudbaleri hvatali za glavu, čupali kosu, psovali...

Drugi se jesu držali za glavu, poput Samjuela Etoa, ali Ronaldinjo nije. On se smejao. 

I upravo zbog tog osmeha nije bilo ljubitelja fudbala koji nije voleo legendarnog Brazilca.

Ovako je izgledao taj nezaboravni, najlepši promašaj.

Ronaldinjov promašaj protiv Bilbaa
Izvor: YouTube/zoheircho

(Sportska sećanja/MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC