• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Partizan se sačuvao na Brdu

Partizan je sačuvao tri boda prednosti nad Crvenom zvezdom posle 27. kola Meridijan Superlige Srbije!

 MSL: Partizan se sačuvao na Brdu  Izvor: MONDO

Zahvaljujući golu Zorana Tošića u 83. minutu Partizan je uspeo da savlada žilavu ekipu Dragoslava Stepanovića, za koju je igrao i nekadašnji igrač i još veći navijač crno-belih sa Topčiderskog brda Albert Nađ (na početku meča bacio dres Partizana navijačima Partizana).

Zaista, bilo je neobično gledati Alberta Nađa kako igra protiv Partizana. Pogotovo što i dan-danas dolazi sa klincima na utakmice klubova iz porodice sportskog društva crno-belih (fudbal, košarka)...Iako je na ovoj utakmici bio u suprotnom taboru, Grobari su ga nagradili ovacijama, a on im je uzvratio dresom.

"Grobari su to svakako zaslužili. Ovo mi je sigurno bio najteži meč u karijeri, najemotivniji. Ipak, profesionalac sam i morao sa da igram",rekao je Nađ novinarima posle meča.

Ekipa Slaviše Jokanovića ponovo je pružila bledu partiju, pogotovo u prvom delu utakmice u kojem je Čukarički bio i bolji rival. U nastavku ofanziva Partizana, ali su sve do sedam minuta pre kraja navijači kluba iz Humske grickali nokte.

U 83. minutu, Stevan Jovetić je sjajno asistirao Tošiću koji je uleteo u šesnaesterac i postigao zlata vredan gol. Ipak, igra koju pružaju fudbaleri Partizana u poslednje vreme svedoči o padu forme i šampionat će u poslednjih šest kola biti više nego neizvestan, pogotovo što će crno-beli do kraja igrati stalno u ritmu sreda-subota (uključujući finale Kupa Srbije).

Jokanović je posle meča izjavio da je igra iz drugog poluvremena put za osvajanje titule. "Prvo poluvreme smo poklonili, čekajući da Čukarički sam izgubi utakmicu. Drugo poluvreme najbolje od kada sam ja došao, igrali smo dobro, brzo, organizovano i na kraju došli do pobede. Ako je prvo poluvreme bio put kako da se ne osvojiti titulu, drugo je definitivno način kako da ove godine osvojimo titulu".

Crvena zvezda je bez većih problema savladala Borac u Čačku, golovima Nenada Jestrovića i Segunda Kastilja u drugom poluvremenu. Beogradski crveno-beli imali su više prilika u prvom delu, ali su inicijativu materijalizovali početkom drugog dela.

Posle šuta Dejana Milovanovića sa 16 metara, golman Borca Saša Radivojević odbija loptu, ali samo na nogu Jestrovića, koji pogađa gol.

U 60. minutu 2:0 za Crvenu zvezdu. Posle prodora Ognjena Koromana sa desne strane, Kastiljo sjajno reaguje glavom i zakucava loptu u mrežu.

OFK Beograd je sa novim trenerom Mihajlom Ivanovićem zabeležio drugu uzastopnu pobedu. Na gostovanju u Zrenjaninu, OFK je dobio Banat 2:1 za beg iz opasne zone. Sa druge strane, Banat, koji nije ppbedio na svom stadionu od 3. novembra 2007. godine, do kraja će se boriti za opstanak.

Bežanija je u Novom Sadu vodila 2:0, ali je Vojvodina napravila veliki preokret za pobedu od 3:2.

Bez golova završeni su mečevi u Smederevu i Lučanima. Smederevo je imalo inicijativu tokom celog meča protiv Hajduka, koji je došao samo sa jednim ciljem - ne primiti gol. Ni čak 16 kornera nisu bili dovoljni Smederevu da savlada Kuljane.

Slična slika bila i u Lučanima. Prečka Usenija, stativa Jeremića, mnoštvo šansi za Mladost, ali su se na kraju fudbaleri Napretka radovali bodu kao pobedi.

REZULTATI 27. kola:

Čukarički - Partizan 0:1 (0:0)
/ Zoran Tošić 83'/

Borac - Crvena zvezda 0:2 (0:0)
/Jestrović 47', Kastiljo 60'/

Vojvodina - Bežanija 3:2 (1:2)
/Pantelić 28', Lovrić 48', Aleksić 80' - Mihajlović 10' i 26'/

Banat - OFK Beograd 1:2 (1:1)
/Urumov 38' - Novaković 37', Lazić 66'/

Smederevo - Hajduk 0:0

Mladost - Napredak 0:0

Tabela: Partizan 62, Zvezda 59, Vojvodina 47, Čukarički i Borac po 34, Smederevo 33, Mladost 32, OFK 31, Napredak 29, Hajduk 28, Banat 27, Bežanija 16.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC