• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miralem Pjanić za katalonske medije dok čeka zvanični debi u dresu Barselone: Želimo da se osvetimo Bajernu za 8:2!

Autor mondo.ba

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić nerednog vikenda mogao bi da debituje u zvaničnoj utakmici za Barselonu.

 Miralem Pjanić: Barselona želi da se osveti Bajernu za 8:2 Izvor: Twitter/Barcelona FC

Katalonci žele povratak na staze stare slave, a o nekim neugodnim iskustvima iz prošle sezone govorio je i Pjanić, prvenstveno o debaklu Barse u Lisabonu protiv Bajerna (8:2).

Možda će vas zanimati

"Ovaj tim želi osvetu za ono što se desilo u Lisabonu. Želimo dokazati da je to sve bio splet nesretnih okolnosti. Ovi momci su odavno već zaradili poštovanje u svijetu fudbala i smatram da nemaju kome šta više dokazivati. U fudbalu se dešavaju teški trenuci i nema fudbalera Barse koji ne želi dokazati da je rezultat od 8:2 splet nesretnih okolnosti. Ja u to ne sumnjam. Protekla godina je bila teška, ali uvjeren sam da ćemo ove godine biti veoma dobri", rekao je Pjanić za katalonski "Sport".

Prema njegovim riječima, prvi utisci u katalonskom klubu su jako dobri.

"Na žalost, nisam mogao ranije da se pridružim ekipi zbog kovid-19, ali stvari idu na bolje.Najprije sam trenirao sam, a zatim s ekipom. Fizički radim naporno da se spremim što bolje. Pokušavam i da se prilagodim ekipi i u svlačionici, da naučim jezik kako bih više pričao s igračima. Moji prvi utisci su jako dobri, radujem se početku sezone i nadam da će biti dobra godina".

Pjanić je dodao da se nije plašio da potpiše ugovor sa klubom sa "Nou Kampa" jer nikad nije loše vrijeme da dođete u Barsu.

"Barsa je ekipa stvorena da osvoji sve. Prošla sezona nije bila dobra i loše je okončana, stvari se nisu odvijale onako kako su u klubu zamišljali, ali razmislite o svim timovima koji se svake godine prave da pobjeđuju. Logično, ne mogu svi da budu prvi niti da osvajaju trofeje. Nije lako doći do pehara. Bila je to neobična sezona za sve, sa korona virusom: Nismo igrali nekoliko mjeseci, a onda smo morali iznenada da počnemo bez navijača i sa neobičnim kalendarom", istakao je vezista "zmajeva".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC