• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostić zabrinuo navijače, ali i bez povrijeđenog Srbina u Berlinu, Ajntraht osigurao noćenje na vrhu Bundeslige!

Autor mondo.ba

"Orlovi" iz Frankfurta upisali su prvu pobjedu u novoj sezoni Bundeslige i do subote zasjeli na lidersku poziciju na tabeli!

 Herta - Ajntraht, Bundesliga, 2. kolo Izvor: Maja Hitij/Getty Images Europe

Poslije početnog remija sa Arminijom iz Bilefelda u Frankfurtu (1:1), izabranici Adija Hitera su na otvaranju drugog kola Bundeslige u petak uveče stigli do prvog trijumfa i to na gostovanju u Berlinu.

HERTA - AJNTRAHT 1:3 (0:2) 

Možda će vas zanimati

Reprezentativac Srbije Filip Kostić morao je već u 15. minutu da napusti teren Olimpijskog stadiona u Berlinu nakon povrede, koja će sigurno da zabrine i selektora Ljubišu Tumbakovića i sve srpske navijače jer "orlovi" 8. oktobra igraju baraž protiv Norveške za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Prema prvim nezvaničnim informacijama iz Njemačke, u pitanju je lakša povreda iako se u početku sumnjalo da su nastradali ligamenti.

I bez Srbina, frankfurtski tim je dominirao i poslije propuštenih nekoliko prilika poveo u 30. minutu iz jedanaesterca, koji je skrivio defanzivac Herte Dedrik Bojata.

Siguran sa "kreča" bio je Andre Silva - 0:1.

Izvor: Maja Hitij/Getty Images Europe

Samo sedam minuta kasnije, Ajntraht je udvostručio prednost u Berlinu, nakon što je iz slobodnog udarca sa desne strane centrirao Daiši Kamada, a najviše skočio Bas Dost i pogodio mrežu - 0:2.

U nastavku je berlinski tim zaprijetio u nekoliko navrata s namjerom da smanji rezultat, međutim, šanse nisu iskoristili Mateus Kunja i Kolumbijac Džon Kordoba, koji je na startu drugog poluvremena zamijenio novo pojačanje Herte Kšištofa Pjonteka.

Kazna za te promašaje, uslijedila je u 71. minutu kada je sa ivice kaznenog prostora uz malu pomoć stative, mrežu Aleksandra Švolova pogodio Sebastijan Rode - 0:3.

Tračak nade za berlinsku "Staru damu" ukazao se sedam minuta kasnije kada je kao brzi voz po lijevoj strani protutnjao defanzivac Džordan Tonunariga vukavši loptu skoro preko cijelog terena, a potom i centrirao u peterac, gdje je u namjeri da otkloni opasnost, vlastitu mrežu pogodio Martin Hintereger - 1:3!

Zanimljivo, Martinu Hinteregeru je ovo šesti autogol u karijeri, čime je izjednačio neslavni rekord Bundeslige sa Nikolom Noveskim i Manfredom Kalcom.

Ipak, više od počasnog gola, Herta nije mogla u petak uveče, pa je upisala prvi poraz poslije startne pobjede u Bremenu (1:4) u prvom kolu.

BUNDESLIGA, 2. KOLO

Herta - Ajntraht Frankfurt 1:3 (0:2)
/Hintereger 78 - Silva 30 pen, Dost 37, Rode 71/

Subota (15.30)

Arminija Bilefeld - Keln
Augzburg - Borusija Dortmund
Bajer Leverkuzen - RB Lajpcig
Borusija Menhengladbah - Union Berlin
Majnc - Štutgart
Šalke - Verder Bremen (18.30)

Nedjelja

Hofenhajm - Bajern (15.30)
Frajburg - Volfsburg (18.00)

TABELA: Ajntraht (+1) 4, Bajern 3, Herta (+1) 3, Augzburg 3, Frajburg 3, RB Lajpcig, Hofenajm 3, Arminija 1, Bajer 1, Volfsburg 1…

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC