• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorija Zvezde protiv rivala iz LE: Gol jednog od najdebljih napadača crveno-bijelih i negativan skor sa Belgijancima!

Autor Nikola Lalović

Izvučene su grupe Lige Evrope i Crvena zvezda je dobila svoje protivnike.

 Crvena-zvezda-grupa-Liga-Evrope-zreb-prenos Izvor: MN PRESS

Jedini predstavnik Srbije u Ligi Evrope ove sezone je Crvena zvezda, a šampion Srbije će se takmičiti u grupi L. Crveno-bijeli su bili u drugom šeširu, a žrijeb je poslužio crveno-bijele kada je u pitanju nosilac grupe. 

Mogući su bili mnogi evropski velikani i klubovi koji pretenduju na titulu u ovom takmičenju, ali to se nije desilo, već je žrijeb poslao crveno-bijele na tim iz Belgije. 

Igraće Zvezda sa Gentom, sa kojim se nikada nije sastajala. Ipak, nema Zvezda dobro iskustvo sa Belgijancima. Od osam mečeva pobijedili su samo dva, uz jedan remi i pet poraza. 

Iz trećeg šešira je stigao Hofenhajm, koji je nedavno uspio da pobedi Bajern u Bundesligi, tako da Zvezda nije baš najbolje prošla kada je u pitanju treći šešir. 

Igrao je tim iz Ljutice Bogdana čak 33 puta sa Nijemcima u svojoj istoriji, a ovo je prilika da se Zvezda izjednači! Naime, srpski šampion ima 14 pobjeda i 15 poraza sa Nijemcima u evrokupovima, tako da bi uz jednu pobjedu došlo do izjednačenja, a uz dvije pobjede Zvezda bi došla do pozitivnog učinka. 

Posljednji šešir je dodijelio Slovan Liberec timu iz Beograda. To je jedini klub sa kojim je Zvezda igrala u svojoj istoriji. To se desilo u sezoni 2006/07 kada je u kvalifikacijama za Ligu Evrope Slovan dva puta pobijedio Zvezdu, 2:1 na "Marakani" i 2:0 u Češkoj. U meču u Beogradu je jedan od svojih rijetkih golova na Marakani postigao Ailton, koji se kasnije ispostavio kao veliki promašaj. 

Na ovom meču smo videli jedan od retkih Ailtonovih golova u Zvezdi.
Izvor: YouTube/Crni Guja

On se mučio sa kilažom i često je bio povrijeđen, pa je vrlo brzo napustio klub i niko ga se ne sjeća po dobrom u Ljutice Bogdana. 

Što se Čeha tiče, srpski predstavnik je igrao 8 puta sa njihovim klubovima i za sada je rezultat izjednačen. Remija nije bilo, a uz četiri pobjede Zvezda ima i četiri poraza. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC