• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši trener Partizana zamalo završio Banetovu karijeru u Engleskoj: Sada mu ne zamjeram, ali tada sam bio bijesan!

Autor Nikola Lalović

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije i novi defanzivac Vest Bromvič Albiona otkrio je neke pojedinosti o svom dolasku u Englesku

 Branislav-Ivanovic-Celsi-VBA-Avram-Grant-Partizan Izvor: MN Press/Getty Images

Branislav Ivanović se vratio na Ostrvo i Slaven Bilić jedva čeka da ga vidi u timu. Odbrana VBA je jako slabo igrala u prvih nekoliko kola, a hrvatski stručnjak mora da uzima bodove kako bi probao da sačuva prvoligaški status. 

Ivanović u VBA dolazi kao legenda engleskog fudbala, ali sve je moglo biti dosta drugačije. On je za "The Athletic" otkrio da je u januaru 2009. godine bio jako blizu odlaska u Fiorentinu. 

Možda će vas zanimati

Nekoliko dana kasnije postigao je dva gola u četvrtfinalu Lige šampiona protiv Liverpula i od tada je standardan u timu, Ipak, jedan bivši trener Partizana ga je zamalo otjerao sa Stamford Bridža. 

U pitanju je Avram Grant! On je bio trener Čelsija kada je Bane stigao u Englesku i u prvih osam mjeseci nije dao priliku srpskom defanzivcu. 

"Sada se ne ljutim na Avrama, ali sam tada bio jako ljut. Sada mi je jasno da sam u tom trenutku mogao dosta toga da uradim drugačije", ispričao je Ivanović. 

U klubu su ga zadržali prijateljstvo sa Romanom Abramovičem, Jurijem Žirkovom i Andrejom Ševčenkom. 

"Kada sam stigao bilo mi je teško iz mnogo razloga. Došao sam iz Rusije gdje je u toku bila pauza između dvije sezone pa nisam bio spreman. Trebalo mi je vremena da se naviknem na treninge i na klub. Iako je to bio jak tim koji se borio za trofej u Ligi šampiona i za titulu, meni je to bio najteži period karijere", priznao je novi defanzivac VBA. 

Ipak, kada je Avram Grant napustio Čelsi, Ivanović se ustalio i postao jedan od najboljih igrača tima u narednoj deceniji. Sada se vraća u Premijer ligu da kao veteran pomogne novopridošlom VBA da sačuva mjesto u elitnom rangu.  

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC