• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Salah postigao 100. gol za Liverpul i ušao među legende kluba

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Dvadesetosmogodišnji Egipćanin u Liverpul je stigao 2017. godine iz italijanske Rome, a od tada je za englesku ekipu odigrao 159 utakmica.

 Mohamed Salah postigao 100. gol za Liverpul i ušao među legende kluba Izvor: CATHERINE IVILL/GETTY IMAGES EUROPE

Egipatska fudbalska zvijezda Mohamed Salah proteklog vikenda u derbiju protiv Evertona postigao je pogodak, te tako se svrstao na listu najboljih strijelaca u istoriji Liverpula koji su postigli 100 i više golova.

U derbiju na "Gudison Parku" u subotu, koji je završen remijem 2:2, Salah je u 72. minutu postigao drugi pogodak za "Redse".

Možda će vas zanimati

Dvadesetosmogodišnji Salah u Liverpool je stigao 2017. godine iz italijanske Rome, a od tada je za englesku ekipu odigrao 159 utakmica.

U dosadašnjoj karijeri još je nastupao za egipatski El Mokavlun, te za Bazel, Čelsi, kao i Fiorentinu. Do sada je u klubovima u kojima je igrao postigao 177 golova na 410 mečeva.

Egipatska zvijezda u dresu Liverpula od 2017. godine postigla je 79 golova u Premijer ligi, 20 u Ligi šampiona i jedan u FA Kupu.

Golom protiv Evertona, Salah je stigao do broja 100, čime se na listi izjednačio sa legendom tog kluba Kevinom Kigenom, koji je dres engleskog velikana nosio u periodu od 1971. do 1977. godine.

Napadač je ovim golom postao 17. igrač Liverpula koji je postigao najmanje 100 golova, a listu najboljih predvode Ijan Raš sa 346, Rodžer Hant 285, Gordon Hodžson 241, Bili Lidel 228 i Stiven Džerard 186.

Senegalska zvijezda Liverpula Sadio Mane trenutno je jedini aktivni igrač koji bi mogao stići Salaha na listi najboljih strijelaca. Mane je do sada postigao 85 golova za Liverpul.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC