• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

14 Srba i četiri Bosanca u pohodu na Ligu šampiona: Danas počinje najjače fudbalsko takmičenje!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Vrijeme je, počinja nova sezona Lige šampiona!

 Liga šampiona sezona 2020-21 14 Srba u takmičenju Izvor: Clive Brunskill / Staff / Guliver / Getty Images, David Ramos / Staff / Guliver / Getty Images, Marco Rosi / Stringer / Guliver / Getty Images, Michael Steele / Guliver / Getty Images, MONDO/Petar Stojanović

Vrijeme je! Nepuna dva mjeseca nakon što je prethodna sezona Lige šampiona završena, vrijeme je za novu avanturu najboljih klubova Evrope.

Sezona 2020/21 počinje kasnije nego inače, ali rezultat je isti - 32 tima boriće se za naslov prvaka Evrope, a među njima je 14 predstavnika Srbije i četiri predstavnika BIH.

Možda će vas zanimati

Nakon što je Bajern Minhen u Lisabonu savladao Pari sen Žermen 1:0 i tog 23. avgusta postao prvak Starog kontinenta, vrijeme je da počne nova trka za "ušati pehar".

Najjače klupsko takmičenje na svijetu biće malo "zbrzano" u grupnoj fazi u naredna dva mjeseca, kako bi se nadomjestilo izgubljeno vrijeme zbog pandemije korona virusa.

Ova sezona će baš zbog toga biti posebna, jer će UEFA i klubovi učesnici biti na teškom zadatku da sve prođe nesmetano, kako bi 29. maja 2021. godine Istanbul napokon dobio priliku da ugosti finale koje je trebalo da ugosti ove godine.

Kao i uvijek, 32 tima su podijeljena u osam grupa, dva najbolja tima će ići u osminu finala, a nas zanima ko je već sada glavni favorit da osvoji Ligu šampiona?

Anketa

Ko osvaja Ligu šampiona u sezoni 2020/21?

  • Bajern Minhen brani trofej

    30.77% (4)

  • Juventus

    0% (0)

  • Barselona

    7.69% (1)

  • Liverpul

    23.08% (3)

  • Mančester siti

    15.38% (2)

  • Pari sen Žermen

    0% (0)

  • Real Madrid

    0% (0)

  • Atletiko Madrid

    15.38% (2)

  • Neko drugi

    7.69% (1)

Ko osvaja Ligu šampiona u sezoni 2020/21?

Rezultati

Ovo su srpski predstavnici u Ligi šampiona ove sezone:

U grupi A su Bajern Minhen, Atletiko Madrid, RB Salcburg i Lokomotiva iz Moskve. Šampion Evrope je favorit, Atletiko takođe "računa" na plasman dalje, a Srbija ima tri predstavnika u ovoj grupi.

Ivan Šaponjić je dio Atletika, ali teško da ćemo ga vidjeti na terenu, dok su u Lokomotivi jedan trener i jedan igrač. Marko Nikolić će debitovati kao trener nekog tima u Ligi šampiona protiv Salcburga u srijedu uveče, dok je u redovima Moskovljana i Slobodan Rajković.

U B grupi su Real Madrid, Inter, Šahtjor i Borusija Menhengladbah. I ovdje Srbija ima tri predstavnika. Luka Jović će se nadati minutaži u timu Zinedina Zidana, dok su u Interu Aleksandar Kolarov i Filip Stanković, rezervni golman "nerazura" i sin Dejana Stankovića.

Grupu C čine Porto, Mančester siti, Olimpijakos i Olimpik Marsej, a ovdje samo engleski predstavnik nema nijednog Srbina u timu. Marko Grujić je iz Liverpula pozajmljen Portu, Lazar Ranđelović će igrati drugu sezonu zaredom u Ligi šampiona, dok je Nemanja Radonjić u Marseju.

U vrlo zanimljivoj grupi D samo je Dušan Tadić tu da brani boje Srbije. Njegov Ajaks je u grupi sa Liverpulom, Atalantom i Midtjilandom.

Izvor: DEAN MOUHTAROPOULOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Grupu E čine Sevilja, Čelsi, Krasnodar i Ren, a jedino španski predstavnik ima nekog igrača iz naše zemlje. To je Nemanja Gudelj. Slično je i u grupi F.

Tamo je samo Sergej Milinković-Savić od naših. Beograđanin Adam Marušić je još odavno odlučio da igra za Crnu Goru, a Senad Lulić nije prijavljen za Ligu šampiona. Pored Lacija u toj grupi su još i Zenit, Borusija Dortmund i Klub Briž.

Pretposljednja grupa je grupa G i ona je jedina u kojoj nema srpskih igrača, ali su tu tri predstavnika BIH.  Tamo su Juventus, Barselona, Dinamo Kijev i Ferencvaroš.

Miralem Pjanić od ove sezone nosi dres Barselone, a već na startu Lige šampiona sastaće se sa Ferencvarošem za koji nastupaju Eldar Ćivić i Adnan Kovačević.

U grupi H je Mančester junajted Nemanje Matića i to sa timovima kao što su Pari sen Žermen, RB Lajpcig i Bašakšehir za koji nastupaju srpski fudbaler Danijel Aleksić, te reprezentativac BIH Edin Višća.

PAROVI 1. KOLA LIGE ŠAMPIONA

utorak

Grupa E

Čelsi - Sevilja 21.00
Ren - Krasnodar 21.00

Grupa F

Zenit - Klub Briž 18.55
Lacio - Borusija Dortmund 21.00

Grupa G

Dinamo Kijev - Juventus 18.55
Barselona - Ferencvaroš 21.00

Grupa H

Pari sen Žermen - Mančester junajted 21.00
Lajpcig - Bašakšehir 21.00

srijeda

Grupa A

RB Salcburg - Lokomotiva Moskva 18.55
Bajern - Atletiko Madrid 21.00

Grupa B

Real Madrid - Šahtjor 18.55
Inter - Borusija Menhengladbah 21.00

Grupa C

Mančester siti - Porto 21.00
Olimpijakos - Olimpik Marsej 21.00

Grupa D

Ajaks - Liverpul 21.00
Midtjiland - Atalanta 21.00

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC