• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FRANCUSKA: Marsej odškrinuo vrata Lige šampiona

Olimpik iz Marseja je pobedom u Monaku (3:2) izbio na treće mesto tabele francuskog prvenstva koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

 FRANCUSKA: Marsej odškrinuo vrata Lige šampiona Izvor: MONDO

FRANCUSKA: Marsej odškrinuo vrata Lige šampiona

Olimpik iz Marseja je pobedom u Monaku (3:2) izbio na treće mesto tabele francuskog prvenstva koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona naredne sezone. Tim sa “Velodroma” u preostala tri kola ima bod viška u odnosu na četvrtoplasirani Nansi, koji je ranije u nedelju remizirao na gostovanju Valensijenu (1:1).

Odličan meč 35. kola vidjen je na stadionu “Luj Drugi”. Olimpik je dva puta vodio, Monako dva put stizao prednost, ali je Djibril Sise svojim 14. prvenstvenim golom odškrinuo vrata nastupa u elitnom kontinentalnom takmičenju.

Zbog važnosti utakmice, četa Erika Geretsa napala je domaće od samog početka i inicijativu krunisala golom Nasrija u 28. minutu.

Sjajni vezista odlično se ubacio u vrh napada i iskosa sa leve strane preciznim udarcem spremio loptu u donji levi ugao gola “kneževa”.

U drugom poluvremenu, Monako je stisnuo zube i uzvratio. Posle kornera i kratke kombinacije, usledio je centaršut na glavu Gonzalesa Ignasija, koji postiže svoj prvenac u dresu kluba iz Kneževine.

Samo četiri minuta kasnije, isti scenario, ali na drugoj strani, loptu u mrežu Flavija Rome ubacuje Taje Taivo za novu prednost gostiju sa “Velodroma”.

Medjutim, domaćin, koji još nije osigurao opstanak u šampionatu, se ne predaje već u sledećem napadu vraća rezultat na početak. Nakon lošeg boksovanje golmana Stiva Mandanda, odlično reaguje hrvatski reprezentativac Jerko Leko i sa 17 metara pogadja mrežu istrčalog golmana gostiju.

I kad su domaći polako zatvarali utakmicu, očigledno zadovoljni bodom, lopta se u šesnaestercu nekako, čini se uz prekršaj Kanga Akalea dokotrljala do Sisea, koji je sa pet, šest metara neumoljivo šalje u desni ugao za konačnu pobedu.

Nansi, koji važi za ubedljivo najprijatnije iznenadjenje prvenstva, sigurno ne može da bude zadovoljan bodom u Valensijenu (1:1), jer su od 9. minuta imali vodjstvo.

Gol je postigao vezista Paskal Berengue, ali su uporni domaćini u 9. minutu, ali drugog poluvremena, pogotkom Žoana Odela iščupali remi.

REZULTATI 35. KOLA:
Valensijen - Nansi 1:1
(Odel 49 - Berengue 9)
Monako - Olimpik Marsej 2:3
(Gonzales 56, Leko 63 – Nasri 28, Taivo 61, Sise 82)

U SUBOTU
PSŽ - Okser 3:1
(Pauleta 2, Dijan 12, 85 - Minjo 78)
Bordo - Nica 0:0
Le Man - Lans 3:2
(Matsui 19, 23, Baša 48 - Dindan 33, Mone-Pakue 85)
Lil - Tuluz 3:2
(Mirales 31, 42, Bastos 40 - Aribaž 23, Mansare 61)
Lion - Kaen 2:2
(Benzema 34, 52 - Elušans 39, Kompan 44)
Mec - Sent Etjen 0:1
(Gomi 47)
Ren - Strazbur 3:0
(Pažis 33, 45, Lemon 35)
Sošo - Lorijen 1:1
(Erding 79 - Žufre 42)

TABELA: Lion 72, Bordo 68, Nansi 57, Olimpik M 58, Sent Etjen 53, Lil 52, Ren 51, Le man 51, Nica 48, Lorijen 47, Kaen 47, Valensijen 45, Monako 43, Sošo 43, Okser 41, Tuluz 38, Lens 38, PSG 38, Strazbur 35, Mec 19 …

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC