• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanov biser u Mančesteru, Englezi otkrili visinu transfera: Siti voli da kupuje ovakve talente!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Do zime igrač crno-belih, a od onda član "građana"!

 Filip Stevanović u Mančester sitiju, transfer vrijedan šest i po miliona evra Izvor: MN PRESS

Glasno je odjeknula današnja transfer bomba - najavljeni odlazak krilnog napadača Partizana Filipa Stevanovića u veliki Mančester siti.

Biser crno-belih iz Arilja i strelac gola na nedavnom derbiju postaće u toku ove sezone igrač "građana", posle čega će engleski velikan odlučivati o tome kako će i gde brusiti njegov talenat.

Možda će vas zanimati

Prema pisanju dobro obaveštenog portala "The Athletic", iznos ovog transfera je oko šest miliona funti, odnosno šest i po miliona evra.

"Stevanović će doći u klub kao jedan od nadolazećih talenata. Ušao je u prvi tim u sezoni 2018/19 i postao treći najmlađi debitant u klupskoj istoriji i najmlađi igrač crno-belih koji je postigao gol u UEFA takmičenju", opisali su engleski novinari ofanzivca crno-belih.

U objašnjenju ove Sitijeve kupovine navedeno je da "građani" vole da kupe perspektivne igrače širom sveta i da ih onda pozajmljuju da bi tako stekli iskustvo pre nego što ih dalje prodaju.

U ovom trenutku, igrači "građana" su mladi srpski igrači na pozajmici - Slobodan Tedić (Zvole), Luka Ilić (Tvente) i Ivan Ilić (Verona).

Britanski portal navodi Ukrajinca Aleksandra Zinčenka kao primer igrača koji se dokazao i ostao u klubu.

"To je uradio nakon što je u poslednjem danu prelaznog roka propala njegova pozajmica Napoliju, pa je ostao kao levi bek jer Siti nije ostvario planove na tržištu i ostao je bez igrača zbog povreda. Čak i posle toga Zinčenko je umalo bio prodat 2018, ali je odbio da se pridruži Vulverhemptonu u transferu od 15 miliona funti. Tako da je to daleko od lakog puta za čak i neke od najtalentovanijih mladih igrača na svetu", objašnjeno je.

Stevanović će postati igrač Sitija u januaru, ali će ostati u Humskoj na pozajmici, a posle toga će Siti odlučivati u kojem će klubu nastaviti kaljenje.

Partizanov ofanzivac dovođen je ovog leta u vezu i sa Mančester junajtedom, ali "Atletik" piše da u toj glasini nije bilo istine.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC