• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tada nije htio u Zvezdu, a sad je njen najbolji strijelac: Poslije 3 godine sam odlučio, znam da je neke pogodilo...

Autor Dragan Šutvić

"Moj stav je tada bio da ne želim ni u Zvezdu ni u Partizan. Znam da su mi neki kasnije zamjerili što sam prešao, ali to je bila moja odluka", rekao je ofanzivac crveno-bijelih u intervjuu za TV Arena sport

 Tada nije htio u Zvezdu, a sad je njen najbolji strijelac: Poslije 3 godine sam odlučio, znam da je neke pogodilo... Izvor: MN PRESS

U svojoj trećoj sezoni u Zvezdi, Mirko Ivanić igra najbolje od kada je u zimu 2019. došao na "Marakanu".

Ofanzivni vezista iz Bačkog Jarka najbolji je strijelac ekipe Dejana Stankovića i veoma joj je falio na gostovanjima Partizanu i Hofenhajmu dok je imao koronu. Sada je negativan na kovid i spreman da ponovo zauzme svoje mjesto na terenu na kojem je igrao i kao rival.

Poznato je da je Ivanić nekadašnji đak i prvotimac Vojvodine, a da su navijači novosadske "Stare dame" godinama citirali njegovu izjavu da ne želi da pređe ni u Zvezdu ni u Partizanu, date 2016. godine.

Možda će vas zanimati

Tada je odbio pozive iz Beograda i preselio se u Belorusiju, odakle je pretprošle zime stigao u Ljutice Bogdana, a o tom periodu svoje karijere govorio je u emisiji TV Arena sport "Teme do Arene".

"Nisam htio u Zvezdu i Partizan, već sam hteo da odem u neku drugu ligu, da promijenim okruženje. Mnogo mi je značilo što sam bio u BATE Borisovu tri godine. Naučio sam novi jezik, naučio nove ljude, kulturu, to mi je pomoglo da sazrim. U tom trenutku iz Vojvodine nisam htio ni u Zvezdu ni u Partizan, ali poslije treće godine u Belorusiji dobio sam ponudu od Zvezde i izuzetno sam želio da se vratim ovdje u Zvezdu".

U Novom Sadu je bilo onih koji su mu zamjerili i koje je taj njegov potez pogodio.

"Jeste ih pogodilo, kako koga. Vidio sam poruke i komentare. Dok sam bio igrač FK Vojvodina dao sam maksimum, pomagao sam klubu kao što je i klub pomogao meni. Nikad nijednu ružnu riječ nisam rekao protiv Vojvodine i dan danas volim taj klub i cijenim ih za sve uspomene. To je jednostavno bila moja odluka i nisam imao kome da se pravdam".

fudbaler Crvene zvezde na utakmici Kupa Srbije protiv Indjije na stadionu Indjije, Indjija, 02.06.2020. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, Kup Srbije, Indjija
Izvor: MN PRESS

Ivanić je govorio i o svojoj epizodi u crnogorskoj reprezentaciji. Sa ove tačke gledišta, smatra da je trebalo da više vjeruje u sebe i da bi dobio mjesto u srpskom nacionalnom timu, ali ni tu ne žali zbog svog izbora.

"Kad sam odlazio u BATE zvao me je sadašnji selektor Srbije Tumbaković i rekao da mu se jako sviđam, da bi volio da ima takvog igrača u reprezentaciji. Pitao me je šta mislim o tome, ali sam ipak odlučio da ne igram za Crnu Goru i da sačekam poziv nadajući se da mogu da igram. Nekako nisam dovoljno vjerovao u sebe da ću moći da zaradim poziv u reprezentaciju Srbije. Srbija ima fenomenalan tim i teško je bilo da iz Bjelorusije zaslužim taj poziv. Poslije godinu dana, Tumbaković me je opet zvao, razgovarali i odlučio sam da prihvatim. Crnu Goru smatram bratskom državom", dodao je Ivanić.

Upitan za imena trenera koji su imali poseban uticaj na njegov razvoj, izdvojio je dva imena.

"Nenad Lalatović i Aleksandar Jermakovič iz BATE Borisova. Njih bih izdvojio. Lala je specifičan, veliki je emotivac, mnogo ga volim i poštujem. U svakom trenutku je iskren prema nama, to igrači osjete i pokušavaju da mu uvrate. On mi je najviše pomogao, jer mislim da su to najosjetljivije godine u kojima sam tada bio. Sa igračem od 18-19 godina potrebno je da se najviše priča, da budu svjesni šta im se dešava. Tada sam otišao na pozajmicu iz Vojvodine u Proleter, on me je dočekao i stvarno mi je pružio sve uslove da napredujem", rekao je Ivanić.

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC