• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peva ceo Novi Sad: Voša izbacila MTK!

Autor mondo.rs

Na tvrđavi je počeo Exit, a na "Karađorđu" se Vojvodina plasirala u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope: 3:1!


U Budimpešti 0:0, u Novom Sadu 3:1!

Što su pre sedam dana propustili u Mađarskoj, fudbaleri Vojvodine uradili su večeras na svom terenu. Šanse su stvarali, ali i koristili! Savladali su MTK i obezbedili plasman u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope!

VOJVODINA - MTK 3:1 (2:1, prvi meč 0:0).

Naredni protivnik tima Zlatomira Zagorčića biće letonski klub Spartaks Jurmala, koji je eliminisao podgoričku Budućnost (3:1, 0:0). Prvi meč biće odigran 16. jula, a revanš sedam dana kasnije.

Trijumfom Voše na prilično ispunjenom stadionu (10 hiljada gledalaca, besplatan ulaz), u četvrtak uveče kompletiran je spisak srpskih timova u narednoj rundi kvalifikacija. Crvena zvezda je ranije danas eliminisana u Kazahstanu, dok je Čukarički kod kuće obezbedio plasman u duelu sa Domžalama.

Dakle, za razliku od prošle godine, Vojvodina je pribrano dočekala start evro-borbi i obradovala navijače sjajnom partijom. Borbeni, koncentrisani i motivisani, igrači "pola u belom, pola u crvenom" nisu dopustili da ih obeshrabri rani gol gostiju. Naprotiv!

MTK se provukao u Budimpešti, ali ne i u Novom Sadu.



Kidisale su "lale" od starta ka golu gostiju i po levoj strani (Nastić, Stamenić) i po desnoj, na kojoj je defanzivni Jovica Vasilić pružao podršku igraču utakmice - Aleksandru Stanisavljeviću.

Doskorašnji ofanzivac Donjeg Srema demonstrirao je pod svetlošću reflektora koliko će biti pojačanje Vojvodini, tako što je u 15. minutu pogodio iz dalekog slobodnog udarca ("skraćenog kornera") za izjednačenje (1:1), koje je dalo dodatni vetar u leđa domaćima.

Nalet Voše nije stajao, "Karađorđe" je aplaudirao, a Miljan Mrdaković je u 40. minutu pogodio za 2:1! Slavio je prekaljeni špic gol kao da mu je jedan prvi u karijeri, podjednako emotivno kao što je i Mirko Ivanić u 51. trčao pod istočnu tribinu, ljubeći grb na dresu.

Najtraženiji igrač Vojvodine, koji je ovog leta nekoliko puta javno dovođen u vezu sa Crvenom zvezdom i ruskim klubovima, postavio je u tom trenutku konačnih 3:1, posle još jednog odličnog prodora sa desne strane. Asistent je bio Sekulić.

Do kraja nije bilo uzbuđenja. Navijači su na tribinama polako počeli da planiraju još jedan dolazak na "Karađorđe" i sledeće nedelje, kada će na istom mestu gostovati predstavnik Letonije.

Evropsko leto u Novom Sadu i dalje traje.

PROČITAJTE TOK UTAKMICE IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ UTAKMICE! VOŠA JE U 2. KOLU KVALIFIKACIJA!

90'
Poslednja izmena u Voši. Izlazi Miljan Mrdaković uz aplauz stadiona, dok ga menja Aleksandar Paločević. Zastao je centarfor kraj aut linije da otpozdravi navijačima.

77'
Izmena u Voši. Umesto Uroša Stamenića ulazi Siniša Babić, levo krilo koje je došlo na "Karađorđe" ovog leta, gde je i ponikao.

73'
Stanisavljević ponovo zbunjuje golmana MTK! Ovaj put sa oko 20 metara iskosa, opet šalje loptu ka kaznenom prostoru, a ona prolazi kroz "šumu" nogu i pogađa dalju stativu. Doskorašnji igrač Donjeg Srema pokazuje koliko će biti pojačanje za Vojvodinu.

64'
Neprijatnost u kaznenom prostoru Voše. Lopta je, spletom okolnosti, posle centaršuta odskočila do isturenog igrača MTK-a - Torgelea, a on je sa ivice peterca poslao preko gola. Mirnija atmosfera na stadionu, ali to ne bi smelo da uspava i igrače Vojvodine.

56'
Ponovo prova Mrdaković, ali je Hegedeš ovaj put bio na mestu.

55'
Izmena u Voši. Izlazi Novica Maksimović, ulazi Darko Puškarić.

51' 3:1 ZA VOJVODINU! MIRKO IVANIĆ!


Najtraženiji igrač Voše zaokružio je još jedan nalet Novosađana! Svom snagom je šutirao sa desetak metara i zategao mrežu!

Pogodio je za 3:1 i okrenuo se ka istočnoj tribini, ljubeći grb Vojvodine. Tako je još jednom poslao poruku za koga navija.

- Pogledajte gol Mrdakovića za 2:1. Klasa je, zaista, večna.

Gol Miljana Mrdakovića za 2:1.
Izvor: YouTube



- Podsetimo, pobednik ovog dvomeča igraće u 2. kolu protiv letonskog kluba Spartaks Jurmala (Letonija), koji je eliminisao podgoričku Budućnost (1:3, 0:0). Prvi mečevi biće odigrani 16. jula, a revanši sedam dana kasnije.

45' Norveški sudija Tore Hansen dva puta duva u pištaljku. Vreme je za poluvreme. Odličan momenat za "lale". 

44' Ponovo "devetka" Voše stvara problem gostima. Ipak, golman Hegedeš ostaje priseban i iz druge hvata loptu koja je doletela ka golu sa više od 30 metara.

43' Mrdaković pokazuje klasu. Navijači ga pozdravljaju stojeći! Sada je šutirao sa oko 20 metara, iz prve, ali je lopta otišla pored leve stative. Šteta...

40' 2:1 ZA VOJVODINU!MRDAKOVIĆ!

Prekalji špic iskoristio je jak centaršut sa desne strane i glavom sa ivice peterca zatresao mrežu MTK! To je i njegov prvi gol u dresu Voše!

Asistent je bio mladi Radovan Pankov.

Ovim rezultatom, Vojvodina prolazi u 2. kolo!

38' Miran period utakmice, što ne znači da je prisutan manji trud oba tima. Lopta je najčešće kod nogu Mirka Ivanića, najtraženijeg igrača Voše koji i dalje traži formu. Upravo je šutirao sa oko 25 metara od gola snažno, ali ne i precizno.


Pogledajte gol Stanisavljevića za 1:1:

Vojvodina - MTK 1:1.
Izvor: YouTube

21' Aplauzi kao podsticaj za domaće. Napadaju konstantno i pritiskaju protivnika ka šesnaestercu. U ovim momentima, ofanziva "lala" zasniva se na desnoj strani, gde prodire Jovica Vasilić.

15' IZJEDNAČENJE, 1:1! Stanisavljević je pogodio iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane!

Izgledalo je to kao centaršut, sve dok lopta nije podjednako oštro nastavila u suprotan ugao gola Voše! To je prvi gol Vošinog novajlije u crveno-belom dresu!

MTK je i dalje u prednosti, ali sada se lakše diše na "Karađorđu".

12' Voša se trudi da reaguje, ali ne uspeva da uđe u kazneni prostor gostiju. Stanisavljević je pokušao iz daljine, ali ništa opasno. MTK se učvrstio i mirno dočekuje napade Vojvodine.

3' 0:1! Hladan tuš već na početku utakmice! Slovak Streštik glavom je zatresao mrežu domaćina, ostavši apsolutno sam posle dugog centaršuta sa leve strane.

Vojvodina - MTK.
Izvor: YouTube



Sastav Voše: Žakula - Vasilić, Pankov, Nastić, Đurić, Ivanić, Sekulić, Maksimović, Stamenić, Stanisavljević - Mrdaković.

Prvi meč završen je rezultatom 0:0. Voša je promašivala, MTK se držao za glavu, ali se mreže nisu tresle. Odluka pada večeras, na novosadskom stadionu, koji je otvorio kapije širom, uz besplatan ulaz.

Ostanite uz MONDO i ispratite meč u live tekstualnom prenosu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC