• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela je ludnica u NBA ligi: Iz Reala ide kod Jokića za ŠEST miliona; Bogdan odlazi, Foks ostaje za 163 miliona!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nižu se bombastične vijesti iz Amerike. Prelazni rok je počeo!

 NBA liga prelazni rok - Foks ostaje u Sakramentu, Dragić u Majamiju Izvor: MN PRESS

U večeri u kojoj smo saznali da je Bogdan Bogdanović blizu odluke da se preseli iz Sakramenta u Atlantu, definitivno je postalo i to da će Real Madrid dobiti najveće obeštećenje u istoriji - čak šest miliona dolara!

Toliko će "kraljevskli klub" zaraditi prodajom Argentinca Fakunda Kampaca (29) Denveru, gdje će sjajni plejmejker igrati naredne dvije sezone. Nikola Jokić dobija sjajnog saigrača, a Evroliga ostaje bez majstora.

Iskusni "plej" tako je odigrao posljednji meč za Madriđane u petak protiv Fenerbahčea, jer će uskoro preseliti u Ameriku i tamo polako početi pripreme za start sezone 2020/21, zakazan za 22. decembar.

Nedugo poslije ove vijesti, odjeknula je još zvučnija, jer će Sakramento definitivno zadržati eksplozivnog plejmejkera Dierona Foksa (23). Dok se polako rastaju sa Bogdanom, Kingsi nude Foksu petogodišnji ugovor na čak 163 miliona dolara, što je maksimum koji mogu da stave na sto.

Izvor: YouTube/ Sacramento Kings

Klauzule će petom "piku" sa drafta 2017. omogućiti da zaraditi mnogo više, jer je dogovoreno da ako bude izabran u treći najbolji tim sezone dobije ukupno 170 miliona, ako bude u drugom timu 183, a ako bude u idealnoj petorci lige dobiće 196 miliona. Nevjerovatna brojka.

Nizale su se vijesti cijelu noć, a ovdašnje ljubitelje košarke svakako će interesovati i da je Goran Dragić potpisao produženje ugovora sa Majamijem. Ove sezone se povrijedio u velikom finalu, a od decembra će ponovo pokušati da sa istim timom osvoji titulu jer je potpisao dvogodišnji ugovor, uz dogovor da tim odluči da li će biti aktivirana druga sezona.

"Drago mi je što se vraćam. To mi je od početka bio cilj, ali u ovom ludom poslu nikad ne znaš šta će biti", rekao je "Gogi" pred kojim je sedma sezona u Majamiju, nakon što je prethodno igrao za Finiks Sanse i Hjuston.

Zanimljivo je da je rukovodstvo Majamija poslalo Goranu jasnu poruku i time što je zakupilo bilborde u Sloveniji na kojima je pisalo: "Tvoja druga porodica je uvijek sa tobom".

Goran Dragić
Izvor: Tanjug, Mark J. Terrill/AP

"To me je baš ganulo. Nisam znao da će to da urade, niko mi ništa nije rekao. Bio sam u kolima sa suprugom i njenim bratom i samo su mi rekli da pogledam u stranu. Dirnuli su me u srce. Ovo mi je dom i želim da ostanem u Majamiju", rekao je Dragić za agenciju Asošijeted pres.

Zajedno sa njim, Majami je produžio saradnju i sa krilnim centrom Mejersom Leonardom.

U "ostalim vijestima", vrijedi pomenuti da se Dvajt Hauard po svemu sudeći vraća u Lejkerse da ponovo proba da osvoji titulu i da nervira Nikolu Jokića. Takođe, Rodni Hud će se vratiti u Portland, Džoš Džekson bi mogao da pređe u Portland iz Memfisa, a Gordon Hejvord se rastao sa Bostonom i za njega je zainteresovana Indijana.

"Prelazni rok" u Americi se tek zahuktava.

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC