• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boža Maljković: Vodio bih Zvezdu!

Srpski stručnjak Božidar Maljković kaže da je trener profesionalac i da bi vodio svaki klub koji mu ponudi dobre uslove, uključujući i Crvenu zvezdu.

 Boža Maljković: Vodio bih Zvezdu! Izvor: MONDO

"Ja sam profesionalac, zašto da ne preuzmem onda i Zvezdu? Kao što idem u Valjevo i FMP, što ne bih u Zvezdu? Išao bih i u Cibonu, i u Split, i u Skoplje da vidim neki ozbiljan projekat. Moja sveta obaveza je da pomognem, jer i ja sam učio košarku od dobrih ljudi", istakao je Maljković u razgovoru sa srspkim novinarima na Fajnal for turniru NLB lige u Ljubljani.

Trofejni strateg ističe da mu teško pada to što se njegov nekadašnji klub nalazi u nezavidnoj situaciji, ali nije želeo da komentariše aktuelna dešavanja u crveno-belom taboru.

"Ne bih da komentarišem stanje u Zvezdi, zato što sam ja proveo šest godina na Malom Kalemegdanu i tamo uzimao platu ili jadnu platicu. Bio sam tri godine šef podmlatka. Tri godine sam bio pomoćnik Ranka Žeravice. Naravno da mi teško pada sve ovo. Ali, neću da pričam o tome da ne bih bio pogrešno shvaćen. Sad ja da optužujem nekoga... Zvezda ima ljudski potencijal da ovo prevlada, pa nek se bore sami".

Maljković je istakao da će se sledeće godine vratiti u Srbiju, ali da to ne znači i da će po svaku cenu preuzeti neki od ovdašnjih klubova.

"Od sledeće godine. Preuzeću neki klub samo ako bude ponude koja odgovara mom imenu i mojoj prošlosti. Samo pod tim uslovom. Ako ne odgovara, čekaću, taman nikada više ne radio", jasan je srspki stručnjak.

On je potvrdio da je uvek bio pobornik igranja Jadranske lige, jer samo na taj način košarka sa prostora bivše Jugoslavije može da napreduje.

"Bora Stanković me je nazvao ocem Jadranske lige, i ja to očinstvo potvrđujem. Od davnih vremena sam za ovu ligu, jer ona je jedino moguće rešenje. Neki novinari, „kvazinacionalisti", ne shvataju to. Šefovi evropske košarke hoće sve da učine da regionalne lige zažive. Šta mi hoćemo? Koji se centri gube zbog Jadranske lige. Kada je Niš bio centar? Pitao sam Čovića: „Kad bi ti prodao 40 igrača da nije bilo Jadranske lige?" Nikad! Kad bi Partizan očvrsnuo da nema Jadranske lige? Je l' vi mislite da Vujošević ima čarobni štapić? O čemu mi pričamo? Problem današnje Srbije je što gluposti caruju, a ono što je dobro prolazi mimo nas", izjavio je Maljković.

On je dodao da je siguran da će Jadranska liga dobiti mesto u Evroligi i da će se svojski potruditi da utiče na to.

"Gotovo je sigurno da će pobednik regionalne lige uskoro direktno ići u Evroligu. Nameravam da razgovaram sa direktorom ULEB Đordijem Bartomeumom, koga sam ja doveo svojevremeno u Beograd da vidi šta može maksimalno da se da Jadranskoj ligi", istakao je Maljković.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC