• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslednja velika NBA tuča: ''Sevale'' su pesnice, udarao i Karmelo Entoni, a deset igrača je isključeno! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Nisu želeli da budu poniženi, pa su počeli da tuku!

 nba-tuca-denver-niksi-karmelo-entoni-jr-smit-nejt-robinson Izvor: Youtube/Rumpel Stiltsky/printscreen

Denver je imao ubedljivu prednost i svoje najbolje igrače na terenu. Niksi su odlučili da šansu u završnici meča pruže rezervistima, a na kraju se ovaj meč pretvorio u jednu od najvećih tuča na NBA parketima ikada.

Možda će vas zanimati

Na nešto više od minut do kraja, Mardi Kolins je jakim faulom zaustavio jednu kontru JR Smita, što je izazvalo nerede! Umesto da Denver lako stigne do pobede (bilo 119:100 u tom trenutku, završeno 123:100), morali su da budu deo haosa.

Sve je krenulo od odluke Džordža Karla da ostavi startere na terenu iako je utakmica rezultatski bila rešena. Kako tim iz Njujorka, koji je već igrao sa drugom petorkom, nije imao rešenja u napadu, kontre su bile česte. Omogućile su Smitu da nekoliko puta zakuca, veoma atraktivno, uz okrete u vazduhu.

''Video je da će JR Smit izvesti jedno od svojih zakucavanja. Nije želeo da to gleda i naša publika. Mardi Kolins ga je zato faulirao'', ispričao je nakon meča legendarni Ajzea Tomas, u tom trenutku trener Njujork Niksa.

Faul je bio prejak, sa obe ruke u predelu vrata, a JR Smit nije čovek koji će to prećutati. Ustao je sa parketa izrevoltiran, pokušao da se fizički obračuna sa rivalom, ali... Do toga nije došlo.

Nejt Robinson, kog znate i po karijeri u boksu, je prvi pritrčao. Počeo je da gura JR Smita, koji mu nije ostao dužan. Njih dvojica su ubrzo završili u publici, leteći preko fotografa koji su sedeli tik pored terena.Tamo su nastavili svoj fizički obračun, iako je Robinson značajno niži i lakši od suparnika.

Kada je delovalo da se stvari smiruju, Karmelo Entoni je pogodio pesnicom u glavu Mardija Kolinsa, što je napravilo nove nevolje. Dok je Entoni pokušavao da pobegne sa mesta događaja i odmakne se ka centru igrališta, za njim je krenuo Džered Džefris koji je upao u novu tuču, sa nekim drugim igračem Denvera.

Na kraju, tuče su se odvijale na nekoliko mesta na terenu, a sudije nisu mogle da reaguju dok se sve ne završi. Njihov zadatak je bio prilično lak, isključiti sve igrače koji su bili na parketu!

ISKLJUČENI IGRAČI:

Denver Nagets

  • Markus Kambi, Andre Miler, Eduardo Nahera, JR Smit i Karmelo Entoni

Njujork Niks

  • Čening Fraj, Dejvid Li, Mardi Kolins, Nejt Robinson i Džered Džefris

Deset košarkaša je izbačeno sa meča, a među njima je bio i najbolji strelac lige u tom trenutku. Na kraju, kada su stigle kazne, Karmelo Entoni je dobio najveću. Zvezda Denvera tih godina je propustila sledećih 15 mečeva, a još šestorica igrača su kažnjeni pauzama i novcem nakon utakmice.

Suspenzije su izrečene Entoniju, Smitu, Robinsonu, Kolinsu, Džefrisu, Neneu i Džerodu Džejmsu. Zajedno su propustili 47 mečeva, a kažnjenu su sa preko milion i dvesta hiljada dolara. Pored toga, oba tima su morala da plate po 500 hiljada dolara.

Opravdanje za ovakav razvoj situacije su imali i poneki igrači, poput Nejta Robinsona.

''Da smo mi imali 20 poena prednosti, ne bi nam igrali Stefon Marberi i Edi Kari. Želeli su da nas ošamare, da nas ponize'', rekao je plejmejker koji je nekoliko puta pobeđivao na takmičenju u zakucavanjima.

Prava reakcija na ovaj događaj bio je Denverov trejd tri dana kasnije. Poslali su dvojicu igrača i dva pika u Filadelfiju, a dres Nagetsa je zadužio Alen Ajverson, u tom trenutku drugi najbolji poenter NBA lige, kako bi odmenio Karmela. Sa fantastičnim tandemom Entoni - Ajverson, Nagetsi su maštali o tituli do koje nikada nisu stigli.

Danas, 14 godina kasnije, neki od igrača koji su učestvovali u poslednjoj pravoj NBA tuči i dalje igraju u najjačoj ligi na svetu. Ali, ovakvih okršaja više nema...

Poslednja velika NBA tuča odigrala se 16. decembra.
Izvor: Youtube/Rumpel Stiltsky

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC