• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Zvezdin iskorak ka plej-ofu

Crvena zvezda slavila je u derbiju 7. kola Superlige, pošto je pred svojim navijačima nadigrala Vojvodinu sa 93:77 (26:23, 23:17, 18:25, 26:12).

 SL: Zvezdin iskorak ka plej-ofu  Izvor: MONDO

Crveno-beli su petim trijumfom u domaćem šampionatu napravili važan iskorak u odnosu na Novosađane, koji su imali identičan skor pred ovaj duel, odnosno ka četiri vodeća mesta koja obezbeđuju plasman u plej-of.

Najefikasniji u redovima Zvezde bili su Elmedin Kikanović sa 25 poena, Tadija Dragićević upisao je 23, Vujadin Subotić i Boris Bakić po 12, a Omar Kuk 10 pogodaka. Kod Vojvodine istakli su se Ivan Ivanović sa 23 i Miloš Bojović sa 17 poena.

Odlična gostujuća ekipa pokazala se kao tvrd orah u prvih pet minuta, ali su se crveno-beli, serijom 11:0, brzo "odlepili" na deset poena viška (23:13).

Ipak Novosađani su u finišu prvog poluvremena potvrdili da trener Zvezde Milan Škobalj nije kurtoazno upozorio na njihovu dobru igru, budući da su ekspresno sustigli višak sa osam uzastopnih poena - 26:23.

Zvezda je u nastavku uspela ponovo da preuzme kontrolu na terenu, dok je malobrojna publika u "Pioniru" (400 gledalaca) prvi put ove sezone na delu mogla da se uveri u kvalitete Nemanje Aleksandrova.

On je tokom svoje minijature, koja je trajala četiri minuta, na startu drugog kvartala upisao pet poena, dve blokade i jedan skok i značajno doprineo, uz izuzetno raspoloženog Kikanovića, da crveno-beli okončaju poluvreme sa osetnijom prednošću.

I u nastavku je Zvezda diktirala tempo, uspevši za samo dva minuta da dođe do 15 poena viška (55:40).

Ipak, nakon toga mašinerija sa Malog Kalemegdana počela je da "štuca", pa su uporni gosti, na čelu sa Ivanovićem, iskoristili seriju promašaja i nekoliko izgubljenih lopti protivnika i do kraja četvrtine, najpre istopili prednost, a zatim na kratko i preuzeli vođstvo (65:64).

Boris Bakić je, na radost domaćih navijača, trojkom u poslednjim sekundama trećeg kvartala vratio prednost domaćinu - 67:65.

Kapiten Dragićević je u poslednjih deset minuta preuzeo konce igre u svoje ruke i sa četiri vezana poena dao zamajac svom timu, a onda mini serijom crveno-beli su, uz veoma dobru odbranu, ponovo stigli do osetnije prednosti (80:69), koju su uspeli da očuvaju do kraja.

Zvezdina pobeda dobija na težini ako se zna da je trener Milan Škobalj muku mučio sa povredama uoči duela - Raičević nije bio na raspolaganju zbog povrede oka, Dragićević se nije dovoljno oporavio od povrede kolena, dok je i Bakić ušao u meč rovit. Situaciju je dodatno zakomplikovao snažan udarac koji je zaradio Kovač u prvoj četvrtini, nakon čega je dobio i lakši potres mozga, ali na sreću, bez težih posledica.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC