• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Partizanu je haos, novi problemi sa povredama: Filipovski diplomirao na temu vođenja tima u takvim uslovima

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener ne krije brojne probleme u timu

 kk-partizan-haos-povrede-saso-filipovski-trener-intervju-izjava Izvor: MN PRESS

Partizanova sezona maltene je izgubljena: šanse za plej-of u ABA ligi praktično ne postoje, poražen je u polufinalu kupa, a jedina nada za nekim većim uspehom jeste Evrokup. Ali, možda i više od slabih rezultata bode oči nesigurna igra i slabi nastupi igrača.

"Za ova četiri meseca završio sam još jedan fakultet, na temu: 'Kako voditi tim u haotičnim uslovima'", rekao je trener Sašo Filipovski za Žurnal.

Možda će vas zanimati

On je tim preuzeo od Vlada Šćepanovića, ali situacija se nije popravila, štaviše. A problemi se samo gomilaju.

"Imamo mnogo problema sa povredama. Novica Veličković je jako izvrnuo zglob. Povredio se i Vil Mozli, čekamo da vidimo prirodu njegove povrede. Istegao je butni mišić. Nadam se da nije došlo do pucanja. Nije mogao da nastavi trening, osetio je jak bol u kvadricepsu. Markus Pejdž ima problem sa Ahilovom tetivom. Taj problem vuče neko vreme. Bol je postajao sve veći, odsutan je već sedam dana. Njih trojicu praktično nemamo", otkrio je trener.

Ostali dobro rade, a prvom timu u treninzima pomažu Lazar Stefanović, Nikola Radovanović i Đorđije Jovanović da bi tim imao desetoricu igrača.

Slede utakmice protiv Zadra u ABA, pa Trenta u Evrokupu.

"Sport je vrlo zahtevan posao, jer uvek moraš da igraš na sto odsto. Ako nemaš koncentraciju, dolazi do povreda. Idemo korak po korak. Pazićemo na umor, na povređene igrače. Probaćemo da rasporedimo minutažu. Važno je i da ostanemo zdravi. Ali, i da odigramo na najvišem mogućem nivou. Koliko nam to situacija dopušta. Za svaki trening imam opcije A, B i C, jer nikad ne znaš koliko će igrača moći da trenira. Jedan dan smo trenirali i sa samo devetoricom, ceo trening 'četiri na četiri'. Povratkom reprezentativaca, Ognjena Jaramaza i Nemanje Dangubića, imamo jedanaestoricu i u utorak smo dobro trenirali", ispričao je trener.

Mozli se jeste povredio, ali je Mika ušao u dobru formu i već u nekoliko mečeva je bio jedan od najboljih igrača i to na svojoj prirodnoj poziciji centra.

"Znate kako, imamo tri 'petice' i svima treba da se razdeli minutaža. Jer svako od njih želi da igra. Nije lako to rasporediti. Čak ako svako od njih igra po šest minuta, onaj treći čeka 12. I to opet nije u redu. Šta god da se uradi, nije u redu. Mika je trenutno u dobroj formi, dobro igra. Svoje minute dobro odrađuje, a i zaslužuje ih ponašanjem na treninzima. Videćemo sad šta će biti dalje. Povrede su nam promenile fizionomiju tima. Rade Zagorac će morati malo na 'četvorku', čak i Dangubić. Po potrebi će i Mika morati na tu poziciju, Rašon Tomas ne može sam da izvuče 40 minuta", rekao je Filipovski.

Tomas ove sezone, a i inače najbolje igra kada provodi mnogo vremena na parketu, odnosno kada nema koo da ga menja, ali se Filipvoski ne slaže sa time.

"Imate igrače koje ne trpe konkurenciju, koji mogu da igraju samo ako su 35 minuta na terenu. Ali, košarka je kolektivni sport. Igramo na dva fronta, puno je to utakmica. Igrač mora da je profesionalac, da prihvati ulogu i da deli minute. U današnjoj košarci igrač ne može da igra 40 minuta, čak ni 35. Postala je umetnost podeliti minute, da bi svaki igrač bio zadovoljan. Ali, o tome treba brinuti kada se radi selekcija ekipe, na početku sezone. Jer dupliranje pozicija i zahteva, dovodi do nezadovoljstva i problema kakve imamo. A imamo ih od početka sezone, previše je igrača na nekim pozicijama. Zato su neki i otišli. Da bi se drugima dao prostor i minuti", objasnio je trener.

Filipovski je rekao i šta smeta pojedinim igračima.

"Ko nije zadovoljan, uvek može da nađe nešto što mu smeta. Ako nisu minuti, onda je uloga. Ako nije uloga, onda je da li je dobio loptu ili nije. Pa da li je dobio loptu levo ili desno. Nema kraja brigama, ako želimo da pričamo o tome. Igrači su profesionalci, oni treba da prihvate zahteve i uloge koje su tu. Ono što je napravljeno, od toga treba da se izvuče maksimum do kraja sezone", objasnio je.

Šta je maksimum ovakvog Partizana?

"Kad dođem na trening i vidim koliko ih imam, koliko su umorni ili povređeni, pa da iz njih izvučem sto posto. Teško je u ovakvoj sezoni postavljati neke apsolutne ciljeve. Borimo se iz treninga u trening. Pokušavamo da uvek damo maksimum, da dobijemo svaku utakmice. Mnogo njih smo izgubili na jednu loptu. Šta je maksimum? Dati sve od sebe, igrati na način kako treniramo, timski. Ostaviti srce na parketu. Trudimo se da izvučemo iz ove sezone maksimum, da ispoštujemo igrače koje imamo. To je taj put kojim mi koračamo", rekao je Sašo Filipovski.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC