• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan gostuje Zvezdi bez trojice: Poznat tim crno-bijelih za "vječiti derbi"

Autor Dragan Šutvić

Crno-bijeli u nedjelju u "Pioniru" gostuju "vječitom" rivalu

 ABA liga 21. kolo Crvena zvezda Partizan najava Izvor: YouTube/BC Partizan TV

U nedjelju uveče u hali "Pionir" biće odigran treći ovosezonski vječiti derbi.

Prethodna dva, u Hali sportova i u SPENS-u završena su pobjedom Zvezde u posljednjoj sekundi, a u sutrašnjem će oba tima biti oslabljena.

Možda će vas zanimati

Ovog puta, Partizanovi kadrovski problemi su veći, jer će nastupiti bez tandema američkih centar Vil Mozli - Erik Mika, a uz njih neće biti ni zamjenika kapitena Radeta Zagorca. Sa druge strane, za Zvezdu neće nastupiti suspendovani Branko Lazić i još neoporavljeni plejmejker Kino Kolom.

Kapiten crno-bijelih Novica Veličković biće u timu, ali je još daleko od takmičarskog ritma poslije oporavka od povrede. On je u srijedu zaigrao protiv Metropolitana u Ljubljani, ali nije uspio da pomogne ekipi da izbjegne poraz i da uđe u plej-of Evrokupa.

Povrh tog neuspjeha, crno-bijeli su u ABA ligi u seriji od čak šest uzastopnih poraza, a nakon prošlog su smijenili trenera Sašu Filipovskog i do kraja sezone postavili Aleksandra Matovića, koji će voditi tim do kraja sezone.

On je u razgovoru za klupsku televiziju najavio derbi.

"Zdravstveni bilten je identičan kao i za utakmicu protiv Metropolitana. Mozli, Mika i Zagorac neće biti u timu, Novica Veličković se vratio poslije povrede, međutim on je odigrao utakmicu bez i jednog treninga sa željom da prođemo dalje u Evrokupu. Nije fraza da je derbi drugačija utakmica koja je drugačija od ostalih. Vjerovatno ovaj derbi malo više diktira neka situacija koja se kod nas razvijala prethodnih dana i tokom sezone, pa i zbog zdravstvenog biltena. U svakom slučaju, Zvezda ima određenu prednost što se tiče zdravstvenog stanja, forme i takmičenja u kojima igra, ali mi ćemo dati ono najbolje od nas da pokušamo da dobijemo tu utakmicu", poručio je Matović.

Mladi košarkaš crno-bijelih Uroš Trifunović poručio je da je Partizanov cilj pobjeda.

"Sigurno da idemo na pobjedu. Derbi je derbi, tako da manjka motivacije nema. Jesmo desetkovani, ali igramo već par utakmica tako, pa smo se donekle navikli. Mislim da nam je to dobra prilika da prekinemo crni niz", istakao je Trifunović.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC