• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šerf i Šarp: Presudila vera u sebe

Iskusni trener Cvi Šerf, koji posle punih 17 godina ponovo vodi Makabi na Fajnal foru, odao je priznanje prvom strelcu ekipe Aleksu Garsiji.

 Šerf i Šarp: Presudila vera u sebe Izvor: MONDO

Za njega je posle pobede nad Montepaskijem u polufinalu (92:85) rekao da „ima srce odavde do Brazila“.

„Izašli smo na teren sa teškim nogama, kao da nosimo 20.000 tona. Na poluvremenu sam ušao u svlačionicu i video igrače kako su obesili glave. Rekao sam da 12 poena razlike nije ništa i da moramo da nastavimo da verujemo. Popravili smo odbranu, postali agresivniji i počeli da pogadjamo spolja, što nam nije uspevalo celo prvo poluvreme. Kada smo konačno poveli, video sam kako igrači Sijene gube konce“, rekao je Šerf.

Kapiten Derik Šarp ima već 37 godina i učestvovao je u osvajanju svih trofeja Makabija od 1997. naovamo. U nedelju će imati priliku da uzme još jedan.

Posebno interesantno - omaleni plejmejker je na 23 utakmice Evrolige ove sezone UKUPNO postigao 96 poena, a samo protiv Montepaskija 17, uključujući tri trojke iz četiri pokušaja!

„Ne sećam se kada sam poslednji put dao ovoliko koševa, ali osećaj je sjajan. Dokazali smo da je vera u sebe najvažnija stvar. Ponekad ne možete da kontrolišete dogadjaje, kontroliše ih sudbina, a izgleda da je ona večeras htela da mi pobedimo. Prvo poluvreme smo odigrali pod velikim pritiskom, ali kada smo se sredili, utakmica je bila naša da je dobijemo ili izgubimo“.

Perspektivni trener Montepaskija Simone Pjanidjani, po mnogima budući selektor Italije, konstatovao je da njegov tim nije ličio na sebe od trenutka kada je krilni centar Šon Stonruk zapao u problem sa prekršajima.

„Makabi je tada dobio prednost u brzini. Gubili smo njihove igrače u odbrambenim rotacijama, a momci kao što je Derik Šarp će to uvek znati da iskoriste. Uspeli smo ipak da uradimo mnogo toga od planiranih stvari, posebno u prvom poluvremenu, kada smo morali da vodimo većom razlikom“, rekao je Pjanidjani.

„Nemam šta da zamerim igračima. Odigrali smo ravnopravnu, odličnu utakmicu. Montepaski je klub sa velikim projektom i nećemo se zadovoljiti jednim dolaskom na Fajnal for. Šteta što nismo u finalu ali važno je da smo svima pokazali da smo tu i da na nas treba računati“, dodao je Pjanidjani.


(izveštač MONDA iz Madrida Ivan Bogunović, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC