• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica postigao prve poene za Majami: Tri pobjede u nizu - ni Karijevih 36 nije dovoljno Golden Stejtu!

Autor Dušan Ninković

Momak iz novobeogradskih blokova ne zna za poraz na Floridi.

 Nemanja Bjelica prvi poeni Majami Izvor: Tanjug/AP Photo/Marta Lavandier

Veoma efikasnih 116:109 na Floridi donijeli su treću uzastopnu pobedu za Majami. Ovog puta pao je Golden Stejt, kom nije pomogla ni još jedna impresivna partija njihovog najboljeg igrača, Stefa Karija.

Nekoliko veoma raspoloženih igrača Hita poništilo je učinak jednog od najboljih igrača lige, a u ovoj pobjedi tima sa Floride Nemanja Bjelica učestvovao je sa osam poena.

Majami Hit - Golden Stejt Voriors 116:109 (23:24, 36:30, 27:27, 30:28)

Srpski košarkaš stigao je u Majami prije nešto više od nedelju dana, a od kako on nastupa za Hit - ekipa nema poraz! Debitovao je protiv Njujork Niksa, igrao i protiv Indijane, ali je na tim susretima zajedno nastupio tek 11 minuta. Čim je dobio malo veću šansu (17 minuta), postigao je prve poene u dresu novog tima.

Ekipa Golden Stejta rešila je prvu dionicu u svoju korist (24:23), iako je Majami u tom dijelu igre imao dvocifrenu prednost. Preokret je viđen prije poluvremena. Tokom druge četvrtine Majami stiče pet poena prednost koji su mu na kraju bili dovoljni za važan trijumf i što bolju poziciju pred plej-of.

Možda će vas zanimati

Gosti iz Kalifornije u nastavku meča stizali su do prednosti samo dva puta. Nakratko, tokom treće četvrtine, Golden Stejt je imao prednost od dva, odnosno jednog poena, a u četvrtoj dionici nisu bili ni blizu preokreta za pobjedu.

U pobjedničkoj ekipi istakao se Džimi Batler sa 22 postignuta poena, a veliku pomoć imao je u Dankanu Robinsonu (21) i Tajleru Hirou (20). Bam Adebajo ubacio je 19 poena, dok su dvocifreni, sa po deset poena biliTrevor Ariza i Andre Iguadala.

Najefikasniji igrač meča dolazi iz poraženog tima. Stef Kari ubacio je čak 36 poena (5/11 za tri), a upisao je i 11 skokova što je takođe bilo najviše na meču. U ekipi Golden Stejta pratili su ga jedino Endru Vigins sa 23 poena i Drejmond Grin sa 16.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC