• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F4 EL: CSKA dobio rat, repriza finala iz 2006.

CSKA iz Moskve drugi je finalista Evrolige i u nedelju od 21 sat sa Makabijem boriće se za naslov najboljeg evropskog tima.

 F4 EL: CSKA dobio rat, repriza finala iz 2006. Izvor: MONDO

Polufinalni rat protiv Taukeramike u madridskoj Palati sportova "armejci" su dobili rezultatom 81:79 (20:20, 13:19, 24:17, 24:23).

Džon Robert Holden, Viktor Hrijapa i Zahar Pašutin tako će imati priliku da u istoj dvorani u kojoj su prošlog leta osvojili evropsko zlato uzmu i kontinentalnu klupsku titulu.

U ne preterano lepoj, ali interesantnoj i neizvesnoj utakmici CSKA je još jednom slavio i treću godinu zaredom stigao na korak od trofeja, koji je poslednji put osvojio 2006. upravo protiv Makabija.

Dva perioda od po par minuta minuta praznog hoda španskog tima na početku treće i sredinom poslednje četvrtine, jedan sumnjiv faul Igora Rakočevića i dve serije Moskovljana (serija 11:1 za vodjstvo 48:44 i serija 10:0 za prednost 69:61) odlučile su ovaj duel.

Rakočević i Planinić, odnosno Pridjoni i Vidal odlično su se u prvom poluvremenu nosili sa renomiranom bekovkom linijom CSKA, dok su centri Taukeramike u tom periodu bili znatno bolji od rivala i kao rezultat toga španski tim stigao je do vodjstva od osam poena u finišu druge četvrtine - 38:30.

"Videlo se u prvom poluvremenu da je Taukeramika izuzetno dobro spremljena da rasturi našu igru pod košem. Neshvatljivo mi je da tako iskusna ekipa kao što je moja može da igra tako površnu odbranu. Nisam hteo da menjam plan na poluvremenu, jer ga nismo sproveli kako treba. Samo smo promenili pristup i isplatilo se", izjavio je Etore Mesina posle utakmice.

Na startu drugog dela Planinić i Rakočević održali su šest poena viška, a onda je prvo Holden pogodio trojku, zatim je van linije 6,25m precizan bio i Lengdon, pre nego što je Smodiš sa pet uzastopnih poena zaokružio seriju Moskvoljana za vodjstvo 48:44.

Odlučujući korak ka pobedi ruski šampion napavio je u poslednjoj deonici. Spliter je u 33. minutu doneo Taukeramici koš viška (61:59), medjutim, prvo Anderson, onda i Lengdon sa linije slobodnih bacanja, nakon nepostojećeg prekršaja Rakočevića, vraćaju prednost na stranu "armejaca", čiju seriju 10:0 iz dve polukontre završava Teo Papalukas i odvodi svoj tim na, pokazalo se do kraja, nedostižnih osam poena viška - 69:61.

Poslednju nadu Taukeramici dao je Igor Rakočević trojkom 6,5 sekundi pre kraja (81:79), medjutim, Šiškauskas na drugom kraju terena pogadja oba slobodna bacanja i osigurava svom timu finale, a Etoreu Mesini 12. pobedu u 13. duela sa Nevenom Spahijom.

Rakočević je bio i najefikasniji igrač utakmice sa 19 poena, dok su Planinić i Spliter postigli po 17 za Taukeramiku. CSKA je ravnomernije raspodelio poene. Šiškauskas i Andersen su ubacili po 16, Holden je ubacio jedan, a Smodiš dva poena manje, dok je Teo Papalukas utakmicu završio sa 10 koševa.

Nakon meča trener Taukeramike Neven Spahija izjavio je da "nije sramota izgubiti od CSKA" i dodao:

"Njih je vrlo teško pobediti. Rekao sam svojim igračima da su dobri u situacijama kada su dole. Oba tima su dobra i kvalitetna, ali CSKA se zasluženo plasirao u finale".

(izveštač MONDA iz Madrida Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC