• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešića zvali i Zvezda i Partizan, on razmišlja o povlačenju? Odbio ih istim rečima, možda je ovo kraj!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ja nisam dugoročno rešenje za Partizan i ne treba da budem

 svetislav-pesic-kraj-karijere-kk-crvena-zvezda-kk-partizan Izvor: MN PRESS

Svetislav Pešić je jedno od najvećih imena naše i evropske košarke, od nedavno i član kuće slavnih. Njegovo ime dovodilo se u vezu s Partizanom, pa se pojavila informacija da je legendarni trener rekao da više neće da radi u Srbiji.

Možda će vas zanimati

Sada se ponovo oglasio i to demantovao, a onda otkrio da su ga krajem prošle godine zvali i Crvena zvezda i Partizan. Legendarni "Kari" je kazao i da ne zna da li će nastavljati da se bavi trenerskim poslom uopšte i podvukao da nije dugoročno rešenje za crno-bele.

"Neke vaše kolege slušaju, ali ne čuju. Nikada to nisam rekao na taj način kao što su oni preneli, ali sam rekao da je tačno da su me krajem prošle godine zvali odgovorni iz Crvene zvezde i Partizana. Ne istog dana, ali su zvali, razgovarali smo o toj mogućnosti. Stvarno mi je godilo da su se i jedan i drugi klub setili mene. Tada sam rekao isto kao i sada, da to nije realno", kazao je Pešić za BHBasket, a onda dodao:

"Trenirao sam Crvenu zvezdu u najteže i najbolje vreme i za njih i za mene. Dajte, pustite mene, dajte mlađima da to sad nastavljaju. Ja sam tu da uvek pomognem, to je bila moja poruka".

Konkretno, da li ćete biti trener Partizana?

"Ja prvo ne verujem da će Partizan da me zove. I ne treba da me zove. Treba da se Partizan orijentiše na trenere u dolasku. Imamo dosta dobrih trenera koji mogu da grade taj projekat. Sad je tamo Zoran (Savić) došao. On ima ogromno iskustvo. Bio je generalni menadžer u Fortitudu i ovde u Barseloni. To je dobra odluka predsednika i menadžmenta. Oni će da traže dugoročno rešenje. Ja nisam dugoročno rešenje za Partizan", kazao je Pešić.

To nije bio jedini razlog. Srpski trener je bez posla od kada se letos rastao sa Barselonom.

"Drugi je što ja živim u nekom drugom svetu i razmišljam da li ću uopšte dalje da se bavim trenerskim poslom. Ja nemam tu odluku šta ću posle ove korone. Dao sam sebi neku pauzu, želim da prođe ovo čudo, da se završi ova teška sezona za sve, pa o tom potom. Da razmislim i da vidim. Na kraju je pitanje koga bih dalje mogao ja da treniram, i koji su moji motivi, jer i trener treba da ima motivaciju, ne samo igrači", rekao je Pešić.

Svetislav Pešić ima 71 godinu i jedan je od najtrofejnijih svetskih i evropskih trenera. Sa klubovima je osvojio sve što se moglo, a sa reprezentacijom je bio svetski i evropski prvak.

Kao igrač je proveo četiri sezone u Partizanu, osvojio je evropsku titulu, bio šampion SFRJ i osvajač kupa. Zvezdu je trenirao dve sezone u dva navrata.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC