• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Rokenrol mladih "pantera" u Madridu

Uz rifove AC/DC, juniori iz Železnika deklasirali veliki Real Madrid u polufinalu Fajnal ejta Evrolige - 100:76. U nedelju (12.30) finale sa Barsom.

 EL: Rokenrol mladih "pantera" u Madridu  Izvor: MONDO

Juniori FMP Železnika pregazili su u subotu vršnjake madridskog Reala rezultatom 100:76 (31:19, 19:21, 30:11, 20:25) i tako sa maksimalnim učinkom (3-0) zauzeli prvo mesto u Grupi B Fajnal ejt turnira Evrolige!

Mladi "panteri", koje sa klupe predvode treneri Vanja Guša i Dragan Andrejević, u nedelju od 12.30 časova igraće sa Barselonom za naslov prvaka Evrope.

Stručni štab FMP-a pretpostavlja da će im protiv Barse biti lakše nego u petak protiv Žalgirisa, koji je ovde branio titulu iz Atine 2007.

"Žalgirisu smo se revanširali za poraz u prošlogodišnjem finalu Evrolige i uveren sam da je naš meč u grupi ovde bio finale pre finala. Mislim da smo i jedni i drugi bolji od Barselone, kojoj se put do finala otvorio povoljnim žrebom", kaže Vanja Guša.

Andreja Milutinović sa 16 poena je bio najefikasniji u meču protiv Reala. Nikola Vukasović postigao je 15, Nemanja Gudžić 14, a Bojan Subotić 13 poena. Centar Dejan Musli nanizao je devet poena i deset skokova.

Pre Reala i Žalgirisa (65:58), FMP je u Madridu savladao i Makabi (95:68).

"Prezadovoljan sam igrama koje smo pružili na ovom turniru, ponašanjem, disciplinom… Ovo je naravno uspeh kolektiva, ali trojica momaka ipak zaslužuju da budu posebno pomenuta, to su Musli, Milutinović i Subotić. Oni su lideri, ali uvek u službi tima", istakao je Guša.

Svi mečevi takmičenja po grupama odigrani su u malenoj dvorani Maharinjos, a finaliste sada očekuje selidba u grandioznu madridsku Palatu sportova, gde će se kasnije u nedelju CSKA i Makabi sastati u finalu seniorskog Fajnal fora.

Bez obzira na to šta "panteri" urade u poslednjoj utakmici turnira, sasvim je izvesno da klub iz beogradskog predgrađa ne treba da brine za budućnost, uostalom, kao ni do sada.

Pobednički recept ustanovljen je odavno i od njega se u Železniku ne odstupa - zna se ko je gazda, ko je direktor, poštuje se piramida rukovođenja.

"U FMP-u su uvek ključni selekcija i kvalitetan rad. Ovi momci koje treniram nisu samo talenti, nego i veliki radnici na treninzima. Tehnički i taktički su obučeniji od svojih evropskih vršnjaka, fizički može da im parira samo Žalgiris. Barselonu smo zimus u Hospitaletu pobedili sa poenom razlike i nadam se da će u nedelju stići trofej kao nagrada za trud koji smo uložili", završio je Guša.

Crvena zvezda, koja je porazima od Barselone i Lijetuvos Ritasa izgubila sve šanse da se bori za finale, nije uspela da u subotu ostvari makar počasnu pobedu.

Crveno-beli su u trećem kolu izgubili od Cibone rezultatom 90:77, uz 15 koševa Aleksandra Stevovića i 14 Lazara Radosavljevića. Za učenike takođe mladog trenera Saše Nikitovića, ovo je ipak bilo dragoceno iskustvo za iskušenja koja ih čekaju u daljim karijerama.

Utakmice najvećih talenata Evrope privukle su pažnju brojnih skauta, ali i proslavljenih trenera, nekadašnjih asova, poznatih menadžera…

Plasman FMP-a u finale sa tribina su propratili selektor Srbije Dušan Ivković, Božidar Maljković, Miroslav Muta Nikolić, Saša Obradović, Nikola Lončar, Mile Ilić, Vuk Radivojević, Milan Opačić, a ravnodušan na majstorije "pantera" nije ostao ni Đoan Plaza, strateg lidera ACB lige, Real Madrida. Bio je tu i Dejvid Blat, selektor Rusije.

Za dobro raspoloženje u dvorani Maharinjos pobrinuo se lokalni DJ, koji je "dizao krov" puštajući hitove AC/DC, Led Zeppelin, ZZ Top...

(izveštač MONDA iz Madrida, Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC