• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nazire se finale Budućnost - Zvezda?? Podgoričani trojkama slomili Mornar, Pavićević isključen sa derbija!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Deluje da ćemo treći uzastopni put gledati finale Zvezda - Budućnost

 kk-buducnost-kk-mornar-aba-liga-plej-of-polufinale-crnogorski-derbi Izvor: MN PRESS

Revanširala se Budućnost Mornaru za poraz u finišu ligaškog dela i zabeležila je pobedu u uzbudljivoj i zanimljivoj utakmici. 

Možda će vas zanimati

Meč je bio prilično ujednačen, a onda je domaćin popravio šut sa 10 odsto na 40 odsto i slomio goste. 

Na kraju, Budućnost - Mornar 97:88 (28:31, 24:20, 25:18, 20:19)

Budućnost sada vodi 1:0 u seriji, a već u petak u Baru će imati priliku da se plasira u finale. Ranije danas, Crvena zvezda je u prilično sličnom meču savladala Igokeu 76:61.

Crveno-beli takođe vode 1:0, tako da sve deluje da ćemo i treći uzastopni put u finalu ABA lige gledati duel Zvezde i Budućnosti.

Iako je napad Budućnosti "škripao" u početku, na kraju je to izgledalo sasvim fino što se tiče procenata – 59 odsto za dva i 40 odsto za tri poena.

Džastin Kobs je bio sjajan večeras sa 22 poena, 7 asistencija i 4 skoka, uz šut za dva 8/11 i 6/6 sa penala. Nikola Ivaković je dodao 18 poena i sedam asistencija. Vili Rid postigao je 13 poena, Danilo Nikolić 11, a Melvin Edžim 10.

Podsećamo i da je Budućnost promašila čak 10 slobodnih bacanja.

U Mornaru je najbolji bio Džejkob Pulen sa 24 poena, uz pet asistencija. Preporođeni Milko Bjelica dao je 12, baš kao i Derik Nidam i Ajzeja Vajthed. Tej Smit je meč završio sa 8 poena i 7 skokova.

Prva četvrtina - pršti na sve strane!

28:31 u Morači.

Odličan napad Mornara u prvoj četvrtini i za sada nezaustavljivi pik en rol. To je posebno predstavljalo problem Budućnosti, tako da su gosti čak tri puta imali prilike za "dva plus jedan". Barani su u prvih šest minuta imali samo jedan promašaj za dva, toliko je bila ubojita njihova igra dva na dva.

Stigao je Mornar do +7, 17:24, ali onda je Nikola Ivanović postigao dva bacanja, pa dao trojku, a onda i Danilo Nikolić pogodio oba penala za izjednačenje. U isto vreme, Budućnost je zaustavila napad Mornara meč-ap zonom, a onda i prešla u vođstvo u samom finišu četvrtine posle serije 9:0. Tada je u igru ušao Milko Bjelica i vezao sedam poena, vrativši barane u vođstvo. Okršaji ovih timova često se završavaju sa mnogo poena, a deluje da će tako biti i večeras, skoro 60 poena samo u prvoj četvrtini.

Druga četvrtina - utakmica brzo ostala bez ritma

52:51

Druga četvrtina donela je sasvim drugačiji tempo od onog koji je najavljen u prvoj četvrtini. Budućnost je odlično postavila odbranu, stao je napad Mornara, koji je za prvih šest minuta postigao samo šest poena. Sredinom druge deonice utakmica potpuno gubi ritam, puna je prekida, pa gledanje snimaka, istrzana igra…

Budućnost je preokrenula, ali je propustila veliku priliku da poveća prednost, pošto je imala hrpu slobodnih bacanja, svirana je Baranima nesportska, pa je Mihailo Pavićević dobio tehničku, ali ona nisu iskorišćena kako treba. U jednom trenutku penali Budućnosti bili su na 10/13, pa 11/20 i na kraju 15/25.

Mornar je u prvom poluvremenu napravio 18 penala, dok čega je jedan od glavnih igrača Barana Džejkob Pulen dobio tri. Ipak, plejmejker gostiju uspeo je da pogodi koš uz zvuk sirene i izvuče dodatno bacanje.

Brojke sa poluvremena

Najefikasniji u Budućnosti bio je Džastin Kobs sa 14 poena, uz tri asistencije. Melvin Edžim dodao je 10, Nikola Ivanovič osam, a Vili Rid sedam. Budućnost sjajno šutira za dva – 17/24, ali se muči sa tri – 1/8. Rekli smo već i da su Podgoričani promašili čak 10 penala, za ukupni šut 15/25.

Mornar je sjajno počeo, pa je zaustavljen, ali su tim vukli Milko Bjelica sa 12 i Džejkob Pulen sa 11 poena.

Treća četvrtina - opet se igra košarka!

77:69

Vrlo uzbudljiva treća četvrtina. Mornar je preokrenuo i poveo poenima Vajtheda i Pulena, došao je do pet poena prednosti, 56:61, ali je onda Budućnost napravila mini-seriju od 7:0 i povratila prednost. Vrlo agresivno i vrlo brzo se igralo, a pred kraj deonice se raspucao Ivanović, dao je dve trojke i koš sa poludistance za prednost 74:67. Nije pomogao ni široki presing Gordića, prosto kad se plejmejker ovako raspuca, teško ga je zaustaviti. Sve je krunisao Amadeo Dela Vale u samoj završnici, kada je pogodio trojku i doneo Budućnosti maksimalnih osam poena prednosti – 77:69.

Mnogo lepih poteza na obe strane, videli smo nekoliko pravih atrakcija i stvarno bi sve bilo bolje da sudije nisu toliko često seckale meč i pregledale snimak.

Četvrta četvrtina - Budućnost namestila šut!

97:88

Raspucala se Budućnost, tačnije, namestila je šut za tri i digla ga sa 10 odsto na preko 40. Zahvaljujući sjajnom šutu je stekla i dvocifrenu prednost. Imao je doduše Mornar nekoliko prilika da se vrati i smanji prednost, ali je svojim krajnje nepotrebnim greškama (dodavanje iza leđa bez gledanja) propustila da šanse.

Nakon što je Mihailo Pavićević dobio i drugu tehničku grešku i isključen je. Kobs je pogodio slobodno bacanje, a onda i Nikolić trojku za 97:84 dva minuta pre kraja i tu je pobednik bio odlučen već, samo se sačekao krajnji rezultat, a on iznosi 97:88.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC