• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostoja Mijailović poručio Budućnosti i ZvezdiI - da flijale ne igraju ABA: Ići ćemo na sud u Lozani!

Autor Pavle Knežević

Prvi čovjek Partizana očekuje da Podgoričani raskinu ugovor o saradnji sa Studentskim centrom.

 KK Partizan ABA liga bez filijala sud u Lozani Izvor: MN PRESS

Plasman u ABA ligu izborio je ove sezone Studentski centar iz Podgorice, tim u kojem Budućnost razvija talente, a pitanje filijala i razvojnih timova bilo je prošlog ljeta veoma aktuelno na Jadranu.

Partizan se tada protivio učešću FMP-a u ABA ligi ukazujući na vezu tog kluba i Crvene zvezde, a na kraju je postignut kompromis i takmičenje je počelo nesmetano, kako se i završava.

Možda će vas zanimati

 Ovog maja, dok Crvena zvezda i Budućnost igraju za titulu prvaka ABA lige, predsjednik crno-bijelih Ostoja Mijailović oglasio se i poručio Podgoričanima da očekuje da sada raskinu ugovor o saradnji sa Studentskim centrom.

"Na prvom mjestu, Partizan se jasno zalaže za to da jedna uprava ne može imati pod svojom kontrolom ili u partnerskom odnosu dva kluba u istom rangu takmičenja. Primjera radi, da se Mladost iz Zemuna plasirala u ABA 1 ligu, što im od srca želimo, mi bismo okončali naš ugovor o saradnji. Isto to očekujem od Budućnosti. Od naredne sezone da im Studentski centar više ne bude partner, nego rival", rekao je Mijailović za Telegraf.rs.

Govorio je i o Zvezdi i o FMP-u.

"Kada je u pitanju naš gradski rival i njihov odnos sa FMP-om, tu se takođe zalažemo da se situacija do kraja raščisti. Oni su jednim dijelom neke stvari otklonili, kada je sa mjesta predsjednika FMP-a, smijenjen Zoran Tošković, advokat našeg gradskog rivala i čovjek koji je u rodbinskoj vezi sa porodicom Čović. Ipak, tu kompletna situacija mora da se do kraja istjera i razrješenje tog problema ćemo tražiti pred jedinom institucijom koja je za to dovoljno kompetentna, a to je Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani", rekao je Mijailović.

Da li učešće Studentskog centra i FMP-a dovodi u pitanje regularnost lige?

"Ako se dogovori sa Skupštine ABA lige sprovedu, možemo se nadati da će liga konačno obezbijediti jednake uslove za sve. U datom trenutku, na današnji dan, to nije slučaj", rekao je Mijailović.

Prvi čovek crno-bijelih najavio je dalje poteze koje će preduzeti sa saradnicima.

"Insistiramo na tome da se dogovori sa Skupštine ABA lige ispoštuju, da se liga preoblikuje u DOO, sa profesionalnim menadžmentom, i da sve eventualne sporove rješava CAS. Na taj način, poslije dužeg vremena ćemo sve klubove ABA lige dovesti u ravnopravan položaj", rekao je Ostoja Mijailović.

(Mondo/Telegraf)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC