• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet iznenađenja Igora Kokoškova: Vraćaju se oni koje je Sale precrtao, vjera u majstore i pored povreda!

Autor Dragan Šutvić

Selektor reprezentacije Srbije će biti na "slatkim" mukama kada bude birao konačan spisak za Tokio. Na širem je bilo i blagih iznenađenja...

 spisak-srbije-olimpijske-igre-kokoskov-iznenadjenja-kalinic-nedovic-milutinov Izvor: MNPRESS

Selektor muške košarkaške reprezentacije Igor Kokoškov objavio je danas širi spisak igrača na koje računa za kvalifikacione utakmice za Olimpijske igre!

Za sada je na spisku 25 košarkaša, a jasno je da će Kokoškov morati da se odrekne više od polovine pozvanih, međutim neće mu biti lako. Prvim pogledom na spisak jasno je da će biti na "slatkim mukama" pošto Srbija ima ogroman kvalitet.

Pogledajte kompletan spisak igrača koje je pozvao Igor Kokoškov!

Najvažnije je da ne bude povreda i da se naravno "orlovi" plasiraju na Olimpijske igre poslije turnira u Beogradu, pa će poslije toga sanjati i neku od medalja.

Kokoškov je pozvao dobro provjerene snage, tu su NBA košarkaši, učesnici Evrolige, ali ima i dosta mladih iz domaćih klubova, pa smo odlučili da izdvojimo pet najvećih iznenađenja na njegovom širem spisku.

Preskočili smo "bisere" kojima smo se posebno bavili.

NIKOLA MILUTINOV

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Kvalitetom je apsolutno zaslužio da se nađe na spisku za Olimpijske igre, ali je nažalost povijređen i gotovo ne postoji šansa da nastupi u Tokiju.

Milutinov je jedan od najboljih centara u Evroligi, to je potvrdio i ove sezone u dresu CSKA, međutim doživio je tešku povredu zbog koje već mjesecima unazad ne igra. Ima problem sa ramenom zbog kog je i moskovski tim bio žestoko oslabljen u drugom dijelu sezone, a nema sumnje da bi se borio sa ostalim centrima za mjesto na OI. Učestvovao je na prethodnom Mundobasketu, a od tada je još značajno napredovao i ove sezone je bilježio 9,8 poena i 8,6 skokova po meču.

Pretpostavka je da ga je selektor Kokoškov uključio na širi spisak kako bi mu pokazao da i dalje računa na njega u budućnosti i da nije zaboravljen zbog povrede.

NIKOLA KALINIĆ

Izvor: MN PRESS

Sjajni košarkaš Valensije imao je sezonu iz snova i najvjerovatnije je da će to dobro "naplatiti" ovog leta pošto se za njega interesuje Real Madrid, a u reprezentaciju Srbije vraća se nakon pauze na kojoj je bio još od Svketskog prvenstva u Kini.

Tada ga selektor Saša Đorđević nije uvrstio na spisak, što je mnoge iznenadilo, a sada se vraća u reprezentaciju Srbije spreman da se bori za mjesto u 12.

Kalinić ima iskustvo sa "orlovima" i bio je dio tima koji je 2014. godine uzeo srebro na Mundobasketu, odnosno dvije godine kasnije na OI u Riju, a vidjećemo da li će Kokoškov uspjeti da mu pronađe ulogu u njegovom sistemu.

Kalinić je ove sezone u Evroligi prosječno bilježio 10,4 poena, 3,4 skoka i 3,2 asistencije.

DRAGAN MILOSAVLJEVIĆ

Izvor: MN PRESS

"Gagi" je mnogo dao reprezentaciji Srbije i zbog karakteristične požrtvovanosti je možda i rizikovao igračku karijeru. Dugo je bio van terena, oporavljao se čak 21 mjesec, a u međuvremenu je napustio Unikahu i obukao dres Mege.

Daleko je od prave forme koja ga je preporučivala reprezentaciji Srbije, ali je poput Nikole Milutinova takođe zaslužio poziv - kao potvrdu da se i dalje računa na njega. Malo je izvjesno da će ga Kokoškov voditi na Olimpijske igre, ali mu je potreban na treninzima i svlačionici - pošto je malo igrača poput njega koji znaju kako se natapa dres sa državnim grbom.

Milosavljeviću su 32 godine i sa Srbijom ima srebro sa Eurobasketa (2017), a nadamo se da će se uskoro vratiti na stari nivo.

To je teško poslije toliko povreda, ali je "Gagi" napravio prve korake ka tome igrajući u Megi. Donio je iskustvo i u KLS, pa je u prve dvije utakmice četvrtfinalne serije protiv Vojvodine postigao po šest poena.

NEMANJA NEDOVIĆ

Izvor: MN PRESS

"Razočaran sam, ali ne iznenađen", poručio je Nemanja Nedović kada je saznao da ne ide na Mundobasket u Kini, zajedno sa Nikolom Kalinićem.

"Mnogo sam se puta do sada susretao sa nepravdom i uvijek sam iz svega izlazio jači i pametniji, tako će biti i ovoga puta. Krivo mi je, prije svega, što sam za spisak saznao na Tviteru, ali šta je - tu je. Biću navijač broj 1 naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kini kao i na svakom predstojećem takmičenju", poručio je srpski reprezentativac prije skoro dvije godine, ali Srbija nije zaboravila na njega.

Igor Kokoškov ga je vratio na širi spisak i sada će sjajni bek Panatinaikosa ponovo biti u šansi da izbori mjesto na Olimpijskim igrama, sa kojih već ima srebro iz Rija.

Znale su povrede da muče srpskog košarkaša u prošlosti, ali ove sezone je igrao zaista odlično u dresu Atinjana. Prosječno je bilježio 16 poena i 3,7 asistencije po meču, pamti se i MVP partija od 39 poena protiv Makabija, a sada je na njemu to sve da ponovi u opremi "orlova".

VANJA MARINKOVIĆ

Izvor: MN PRESS

Avramović i Anđušić su dali doprinos tokom kvalifikacija, Dobrić, Davidovac i Lazić su imali odličnu godinu u Crvenoj zvezdi, a blago iznenađenje je poziv Vanji Marinkoviću - i to samo zato što je drugi dio sezone bio "precrtan" u klubu.

Odigrao je 15 mečeva u Evroligi i prosječno bilježio 6,3 poena i 1,3 skoka, a početkom maja predočeno mu je da neće igrati do kraja sezone.

Odluku je donio trener Đaume Ponsarnau koji je želio da "skrati rotaciju" u završnici sezone, a u toj računici nije bilo mjesta za bivšeg košarkaša Partizana. I dalje mladi košarkaš (24) je bio redovan u mlađim selekcijama Srbije, dok je za seniore debitovao krajem 2018.

Koristio ga je Saša Đorđević u kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, međutim nije još Marinković napravio iskorak koji bi mu donio mjesto na užem spisku reprezentacije.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC