• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost osvojila Kup - Luka Mitrović je pogurao do trofeja! Pehar u rukama Dejana Milojevića, u Mornaru ljuti!

Autor Dragan Šutvić

Podgoričani sačuvali dominaciju u ovom takmičenju.

 kup crne gore osvajač kk budućnost Izvor: Dragana Stjepanovic/© MN press, all rights reserved

Košarkaši Budućnosti nastavili su niz svojih pobjeda u Kupu Crne Gore,.

Podgoričani su osvojili prvi trofej pod vođstvom Dejana Milojevića, jer su u finalu pobijedili Mornar iz Bara rezultatom 102:93. U trijumfu "plavo-bijelih" posebno se istakao srpski krilni centar Luka Mitrović, jer je završio meč sa 16 poena i 11 skokova.

Možda će vas zanimati

Najefikasniji među novim-starim osvajačima kupa bili su bek Nikola Ivanović i centar Zoran Nikolić - obojica su ubacili po 18 poena. Sa njima i Mitrovićem na čelu, Budućnost je produžila dominaciju ovim takmičenjem, u kojem nije trijumfovala samo 2013. godine.

Najviše poena za Barane dao je srpski šuter Marko Jeremić (23), a trener Mornara Mihailo Pavićević rekao je poslije meča da je nezadovoljan radom sudija i uz to najavio rastanak i sa Tejlorom Smitom, nakon odlazaka Džejkoba Pulena i Derika Nidama.

"Čestitam Budućnosti na Kupu. Čestitam i mojim igračima, dali su maksimum. Za mene je pozitivno što smo se u ovakvom sastavu nosili sa ekipom Budućnosti", kazao je trener Mornara.

"Treba ljudi da vode računa da velike pare ulažu i mi moramo da držimo strance duže da igraju domaće prvenstvo i onda su došla trojica sudija i pokvarili ovakvu predstavu. Neću da kažem jesmo li mi ili oni oštećeni. Evo da im olakšamo, da ne strepe, za domaći plej-of igraćemo bez dvojice američkih košarkaša koji će ssutra da idu kući”, izjavio je Mihailo Pavićević za RTCG nakon finala.

Milojević je u Srbiji osvojio Kup Koraća sa Megom, a sada je podigao trofej kupa i u Crnoj Gori.

"Sami smo krivi jer smo zakomplikovali situaciju. Imali smo 10-15 poena prednosti, ali su se razigrali Bjelica i Jeremić, stvarno svašta pogađali i napravili finiš zanimljivim. Ipak, uspjeli smo da odigramo dobar finiš, pokazali smo da smo najbolji u zemlji i osvojili Kup".

Pred oba tima sada je učešće u plej-ofu, u kojem će Budućnost igrati protiv Lovćena, a Mornar protiv Studentskog centra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC