• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smodiš za MONDO: Evroliga je moja NBA

"Odlučio da se koncentrišem na klubove za koje sam ovde igrao. Iskreno, ne žalim. Moja NBA je u Evropi", kaže Slovenac Matijaž Smodiš iz CSKA.

 Smodiš za MONDO: Evroliga je moja NBA  Izvor: MONDO

Slovenački internacionalac Matjaž Smodiš jedan je od omiljenih igrača Etorea Mesine. Krilni centar CSKA bio je član tri od četiri tima sa kojima je italijanski stručnjak osvojio Evroligu - prvo sa Virtusom 2001, a zatim dva puta sa moskovskim gigantom.

"Nije lako osvojiti nijedno takmičenje, a još je teže ponoviti nešto što vam je već pošlo za rukom. Svi te znaju do detalja i svi su maksimalno motivisani da te pobede. Mi smo tokom cele sezone iznova dokazivali da možemo da izdržimo svaki problem. Imali smo mnogo povreda, novi igrači su dolazili, treneru je preminuo brat… Uspeli smo da prevaziđemo sve to", rekao je Smodiš za MONDO neposredno posle ceremonije proglašenja pobednika.

Kakav je osećaj biti trostruki šampion Evrope? Da li si navikao na trofeje, ili je draž i dalje velika kao prvi put?

"Iskreno, ovu titulu sam osvojio po nikad boljem scenariju. Bio sam dugo povređen, uspeo sam da se vratim u formu i na kraju uzmem treću titulu za svog trećeg sina. Mali Maks ima samo jednu godinu ali dobiće jedan važan trofej".

Da li je CSKA definitivno najbolji tim Evrope u 21. veku?

"Ne mogu to da kažem, ali sa dve titule i jednim finalom u tri godine, sigurno je da smo obezbedili mesto u istoriji. U Pragu smo probili led posle 35 godina bez evropske titule, sada smo prevazišli razočaranje od prošle godine, kada je Panatinaikos bio samo za nijansu bolji".

U finalu si posebno burno proslavio trojku u poslednjoj četvrtini. Prethodno nisi dao nijednu iz deset pokušaja na Fajnal foru.

“Pa, tako se nekada namesti. Stalno sam govorio sebi da ću je ubaciti u bitnom trenutku. Ne može stalno da te ide. Valjda sam se ispucao u četvrtfinalu protiv Olimpijakosa? Tada sam na tri utakmice pogodio devet od deset! Važno je pronaći način da ostaneš u utakmici. Ako ne ulaze šutevi, radi nešto drugo, igraj odbranu, potuci se…"

Tvoji nekadašnji saigrači Đinobili i Jarić odavno su u Americi. Jedan si od kvalitetnih evropskih igrača koji se nisu oprobali u NBA ligi, iako je postojala više nego realna šansa. Zašto?

"Mogao sam da odem posle prve titule sa Virtusom, ali doživeo sam ozbiljnu povredu šake. Posle toga nije bilo pravih ponuda ni mogućnosti, tako da sam odlučio da se koncentrišem na klubove za koje sam ovde igrao, Virtus, Fortitudo i CSKA. Iskreno, ne žalim ni za čim. Moja NBA je ovde, u Evropi", zaključio je Smodiš.

(izveštač MONDA iz Madrida Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC