• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ma kakav odmor, Dončić već danas igra za Sloveniju: Prije 10 dana završio NBA sezonu, ali za državni grb je uvijek tu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ne da će igrati na Olimpijskim igrama, nego i u kvalifikacijama koje su krajem meseca...

 Luka Dončić igra za Sloveniju kvalifikacije olimpijske igre Izvor: Profimedia

Slovenački košarkaš Luka Dončić (22) imao je veoma napornu sezonu u NBA ligi, praktično je sam "vukao" Dalas u svakoj utakmici, a posljednji meč odigrao je prije deset dana kada je njegova ekipa eliminisana iz plej-ofa od L.A. Klipersa.

Ipak, Dončić nije ni pomišljao na odmor, stavio se odmah na raspolaganje selektoru Slovenije i ne da je odlučio da igra na Olimpijskim igrama - nego će igrati i u kvalifikacijama!

Dončić je od juče na treninzima reprezentacije Slovenije i već danas će igrati pripremni meč protiv Hrvatske u Opatiji, čime je poslao jasnu poruku čitavoj naciji da mogu da računaju na njega i da će probati da im donese nastup na Olimpijskim igrama.

Neće im biti lako, moraju do Igara preko Litvanaca na turniru u Kanusasu, a tu su još i Angola, Poljska, Venecuela i Južna Koreja.

"Vunderkind" iz Dalasa ne želi da dozvoli da njegova zemlja ostane bez nastupa na velikom takmičenju i saopštio je klubu da će igrati za reprezentaciju, a poznato je da je zasad jedino njegovo takmičenje sa A reprezentacijom bilo na Eurobasketu 2017.

Dobro pamtimo njegov nastup na tom takmičenju jer je zajedno sa Goranom Dragićem vodio Sloveniju do zlatne medalje, pobijedivši Srbiju u finalu.

Dončić je prošle sezone odigrao ukupno 73 meča za Dalas, u proseku je na terenu bio više od 35 minuta, a Slovenci rade sve što je u njihovoj moći da mu obezbijede kvaltietan tim tako da su u tim doveli i američkog košarkaša Majka Tobija iz Valensije.

Izvor: Profimedia/Salih Zeki Fazlioglu/Anadolu Agency

Tema oko nastupa Luke Dončića aktuelna je u Srbiji poslije odluke Nikole Jokića, koji je takođe imao napornu sezonu u NBA, da se zahvali Igoru Kokoškovu na pozivu - i to putem medija.

"To je stav i sugestija kluba i jedna neminovnost koju moram da prihvatim", rekao je između ostalog Nikola Jokić dok se u međuvremenu oglasio i njegov otac uz poruku da će "svi razumjeti Jokića kada se bude znalo zašto je otkazao".

Takođe, selektor Igor Kokoškov je govorio na ovu temu i ostavio prostor da se MVP predomisli, posebno jer njih dvojica još i nisu obavila taj razgovor.

KO JE TU SEM DONČIĆA?

Izvor: MN PRESS

Selektor reprezentacije Slovenije Aleksandar Sekulić pozvao je veliki broj igrača na prvobitni spisak i biće mu teško da "preseče" ko će igrati na kvalifikacionom turniru krajem meseca.

JAKA BLAŽIČ (Cedevita Olimpija), VLATKO ČANČAR (Denver), JAKOB ČEBAŠEK (Dinamo Bukurešt) ŽIGA DIMEC (Cedevita Olimpija), LUKA DONČIĆ (Dalas), ZORAN DRAGIĆ (Saski Baskonia), GREGOR GLAS (Dinamik), GREGOR HROVAT (Šole), JAN KOSI (Krka), MIHA LAPORNIK (Den Boš), JURIJ MACURA (FMP), BLAŽ MAHKOVIC (Helios), EDO MURIĆ (Cedevita Olimpija), ALEKSEJ NIKOLIĆ (Gravelin), ALEN OMIĆ (Burg), KLEMEN PREPELIČ (Valensija), MATIC REBEC (OraSi Ravenna), LUKA RUPNIK (Cedevita Olimpija), ŽAN MARK ŠIŠKO (Bajern) i GAŠPER VIDMAR (Venecija).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC