• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Orlovi polijeću, Kokoškov pred sobom ima 5 pitanja: Audicija za bekove, proba za NBA centre i priprema za ono glavno!

Autor Nikola Lalović

Srbijo, spremi se, jer počinje ono najbitnije – igraju košarkaši!

 srbija igor kokoškov pripreme kvalifikacije olimpijske igre Izvor: MN PRESS

Košarkašice su nas obradovale lavovskom borbom i pobjedom nad Italijom u dramatičnom meču na otvaranju Evropskog prvenstva , a sada i košarkaši počinju svoj pohod na Olimpijske igre.

Prije nego što u Beogradu budu igrali kvalifikacioni turnir za Tokio odigraće tri meča na “Akropolis kupu”, a prvi dolazi u petak od 16 časova protiv Portorika.

Dobre vijesti su povratak Nikole Milutinova u tim i veliki broj kvalitetnih igrača u sastavu Igora Kokoškova. A već sada ćemo vidjeti u kakvoj je formi srpski tim!

PROTIV KOGA, KADA, SA KIM?

Nakon samo nekoliko treninga, praktično bez kontakta, srpski tim je stigao u Atinu. Prvi protivnik je Portoriko (16:00) koji ne bi smio da bude velika prepreka. Standardno "kubure" sa visokim igračima, samo Dijaz sa 211 cm, Kondit sa 208 cm i Devon Kolijer sa 204 cm mogu da ispariraju centrima Srbije ispod koša. 

Ipak kao i sve selekcije sa tog podneblja umiju da budu nezgodni ako ih krene šut. Ali tim Srbije sa Brankom Lazićem, Draganom Milosavljevićem, Stefanom Jovićem i Ognjenom Dobrićem ima sasvim dovoljno sjajnih defanzivaca na spoljnim pozicijama.

SASTAV SRBIJE

Boban Marjanović, Nemanja Bjelica, Stefan Jović, Dejan Davidovc, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Vanja Marinković, Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Filip Petrušev, Dalibor Ilić i Dragan Milosavljević.

Poslije meča sa Portorikom slijedi duel sa Meksikom (19. jun), a sve se završava najvećim ispitom protiv Grčke (20. jun). Ipak, kao i Srbija Grci imaju problema sa povredama i otkazima.

Janis i Tanasis Adetokumbo su još uvijek u Americi gdje igraju NBA plej-of sa Milvokijem, Vasilis Spanulis se odmara,a Janis Papapetru ima problem sa povredom.

ŠTA ČEKAMO DA VIDIMO?

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nekoliko znakova pitanja je pred “orlovima” na ovom turniru. Prije svega treba vidjeti koliko su igrači svježi poslije jako naporne sezone koja se završila prije svega nekoliko dana.

Stefan Jović četiri mjeseca nije igrao košarku i svi čekaju da vide u kakvoj je formi. Svjež je, spreman, ali su mu hitno potrebni minuti na terenu kako bi ušao u ritam.

Svi će gledati i na par divova u našem reketu. Bez Nikole Jokića Srbija mora da nađe nova rješenja ispod koša. Problem su i povrede iskusnog Miroslava Raduljice, kao i to što Nikola Milutinov tek sada ulazi u trenažni proces.

Svi znamo kakve napadačke kvalitete ima Boban Marjanović, a sada ćemo vidjeti da li može da isporučuje veliki broj poena za reprezentaciju. A prava poslastica biće Filip Petrušev, budući NBA centar. Poslije sjajne sezone u ABA sada se od njega mnogo očekuje i svi jedva čekaju da ga vide na jednom ipak višem nivou.

Pozicija četiri je takođe pod lupom. Nemanja Bjelica je svakako prva opcija, ali s obzirom na teške sezone Vladimira Lučića i Nikole Kalinića sada će Dejan Davidovac i Dallibor Ilić imati priliku da se dokažu i da ubijede selektora da su neophodni na Olimpijskim igrama.

Opet s obzirom na povredu Marka Gudurića i to što je Nemanja Nedović imao probleme sa zdravljem pred kraj sezone moguće je da će Kokoškovu biti potreban još jedan bek u rotaciji. Nema sada ni Bogdana Bogdanovića koji igra sjajno sa Atlantom, tako da će “Akropolis kup” biti audicija za bekove.

Branko Lazić i Dragan Milosavljević pre svega nude odbranu, Aleksa Avramović i Danilo Anđušić prije svega napad. Tu je i MVP finalne serije ABA lige Ognjen Dobrić koji je napadački napredovao kod Dejana Radonjića u finišu sezone. Ovo im je šansa da ugrabe svoju vizu za Tokio!

I na kraju peto pitanje će biti vrlo jasno. Koliko mogu "orlovi"? To ćemo ipak vidjeti u Beogradu, ali ove utakmice će nam dati dobar uvid u stanje tima.

Srbijo, krenulo je. Košarkaši idu po vizu, pa po medalju u Tokiju!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC