• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasa mu donio Evroligu i veliko priznanje: Ataman osvojio trofej koji imaju Žoc, Dule i Duda!

Autor Dušan Ninković

Turski trener Ergin Ataman proglašen za najboljeg trenera Evrolige u nedavno završenoj sezoni.

 evroliga ergin ataman najbolji trener Izvor: MN PRESS

Impresivna sezona koju je imao Efes oslikava se i u trofeju koji je dobio njihov trener Ergin Ataman. Turski stručnjak proglašen je od strane Evrolige za najboljeg trenera u tom takmičenju tokom prethodne sezone, u kojoj je tim iz Istanbula osvojio Evropu!

Turski tim je na impresivan način stigao do titule u Evroligi i to u sezoni koja nije počela sjajno, a mnogi su ih otpisali još i prije početka. Zbog sjajnih partija iz prethodne sezone, koja je prekinuta koronom, bilo je skeptika u Efesov plan da se ponovo bori za vrh evropske košarke.

Ipak, Ataman je nakon manjih problema posložio kockice u timu.

Vasilije Micić je dobio glavnu ulogu, stigao do MVP priznanja u sezoni koja bi mogla da mu bude posljednja evropska pred NBA avanturu, a tim je izgledao kao nikada ranije. Odbrana je bila na vrhunskom nivou, napadali su iz svih oružja i sasvim zasluženo su postali najbolji tim kontinenta.

Ogromne zasluge za to idu turskom treneru Erginu Atamanu, koji zbog nekih izjava iz prošlosti uopšte nije omiljen u Srbiji.

Svi treneri evroligaških ekipa glasali su za trenera koji je po njihovom mišljenju bio najbolji u sezoni. Ataman je osvojio 12 od mogućih 18 glasova, a ostatak su podelili Andrea Trinkijeri (Bajern), Etore Mesina (Olimpija Milano) i Šarunas Jasikevičijus (Barselona).

Trofej koji nosi ime Aleksandra Gomeljskog, legendarnog ruskog trenera, ranije su osvajali i košarkaški stručnjaci sa naših prostora. Željko Obradović je dva puta bio najbolji trener sezone, a po jednom su priznanje dobijali Duško Vujošević i Dušan Ivković.

Podsjećamo, Efes je ove sezone osvojio i titulu u Turskoj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC