• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španci veličaju srpske kraljice - velika prepreka i sjajne igračice! Svi strepe od Marininih lavica - žele osvetu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iako su košarkašice Španije aktuelni svjetski prvaci i igraju na svom terenu, njihovi mediji upozoravaju koliko opasne mogu da budu djevojke koje nose dres Srbije.

 srbija španija eurobasket košarkašice španci hvale srpkinje Izvor: MN PRESS

Poslije tri velike pobjede, na redu su šampionke, ali neka se plaše i one!

Košarkašice Srbije u srijedu od 21 čas igraju četvrtfinalni meč na Evropskom prvenstvu protiv selekcije Španije, a čuvena "Marka" nahvalila je srpske djevojke i upozorila da su baš one najteži protivnik domaćinu.

Možda će vas zanimati

"Stara srpska garda posljednja je prepreka Španiji na putu ka medalji na Evropskom prvenstvu", naslov je najave četvrtfinala u španskom mediju.

Hrabre Srpkinje u duel sa evropskim šampionkama ulazile su više puta, njihove utakmice smatraju se za derbije. Sastajale su se prije dvije godine u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu, a bile su rivalke i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Srbija se još jednom nalazi na putu Španije do medalje. Dvije ekipe sastaće se u sredu od 21 sat u Valenisji, a balkanski tim biće prva velika prepreka sa kojom će se suočiti aktuelne šampionke Evrope, koje će pokusati da izbore 10. nastup u polufinalu ženskog Evrobasketa u 11 izdanja do sada odigranih u 21. vijeku", napisali su Španci.

Za lavice iz Srbije pišu da su drugi najbolji napad na šampionatu, a da je ispred njih samo Francuska, što su i pokazale u pobjedama protiv Italije, Grčke i Crne Gore.

Izvor: Profimedia

Nisu izostale pohvale ni za selektorku Marinu Maljković koju Španija dobro pamti, jer je njenim dolaskom Španija skinuta sa evropskog trona na kojem je bila uzastopno dva puta, sve do 2015. godine.

"Zajedno sa sjajnom generacijom igračica promijenila je put tima. Nisu bile na šampionatu 2011, a 2015. godine osvojile su prvo zlato u svojoj istoriji. Srpskinje su postale redovan rival Španije u borbi za medalje. U novije vrijeme uvijek se završavalo pobjedom Španije. One će željeti osvetu", zaključak je španske Marke.

Košarkašice Srbije zaslužile su ovakav tretman. Ostavljale su srce na terenu, pa ostaje samo da kažemo -  Ajmo devojke do novog podviga!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC