• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIBA kopira NBA: Srbi dobro znaju kako je u "mjehuru" - Kako je bilo u Diznilendu, a kako je u Beogradu?

Autor Dragan Šutvić

Kokoškov, Marjanović i Bjelica pričali o "balonu"

 košarka srbija predolimpijski turnir balon kao nba Izvor: MN PRESS

Bori se reprezentacija Srbije za plasman na Olimpijske igre. Do toga ih dijele dva koraka, prvo u polufinalu moraju da savladaju Portoriko.

Čekaju "orlovi" taj meč, a za to vrijeme su za zvaničan sajt FIBA pričali o životu u "balonu". To dobro znaju pošto su bili dio toga tokom završnice NBA lige prošle godine. Sve je krenulo tada 22. jula i trajalo je do 11. oktobra u Orlandu, u Diznilendu.

Možda će vas zanimati

Utiske o tome iznijeli su Igor Kokoškov, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović.

"Ideja mora da se poštuje u svakom smislu jer je zdravlje igrača i stručnih štabova prioritet. Zaštita je maksimalna u ovim limitiranim okvirima. Nemoguće je sve zatvoriti hermetički. Igrači su svjesni toga i ne samo moj tim, svi znaju zašto su ovdje i niko od njih nema problem da poštuje osnovna pravila. FIBA je iskoristila NBA iskustvo i primijenila", rekao je Kokoškov koji je tada bio pomoćnik u Sakramentu.

FIBA radi isto to, u četiri zemlje - u Beogradu (Srbija), Splitu (Hrvatska), Kaunasu (Litvanija) i Viktoriji (Kanada).

"Glavna razlika je u tome što smo svi tada bili u tom jednom rizortu, hotel je bio zatvoren, ismo imali nikakav kontakt sa spoljnim svijetom. NBA liga je naravno finansijski snažnija, pa su određene aktivnosti za igrače organizovane i van tih hotela tamo. Opet, treba naglasiti i da je ovaj mjehur kraći, traje desetak dana."

Izvor: MN PRESS

Opisao je situaciju zatim Bjelica.

"Provodimo vrijeme na sličan način kao i tada, u sobama. Tamo smo imali malo veće privilegije, bilo je više prostora. Dobra stvar kod ovog mjehura je što je u Beogradu. Ipak, najvažnije je da su svi zdravi, da izbjegnemo zarazu, jer opasnost nije prošla. Situacija sa Senegalom to pokazuje", priča Nemanja.

Najraspoloženiji za razgovor bio je snažni centar Marjanović.

"Uživao sam u tom mjehuru u Diznilendu. Imali smo cijeli rizort na raspolaganju, mogli smo da šetamo, da koristimo bazene, brodove, da idemo na pecanje. Ovdje je drugačije, samo teretana i hotel, ali to je u redu. Razumemo cijelu situaciju", počinje Bobi.

Otkrio je i kako provode vrijeme.

"Imamo vremena da razgovaramo međusobno, da razmjenjujemo iskustva, razne priče. Svako ima nešto zanimljivo da ispriča. Takođe, gledamo filmove, igramo neke video igrice. Uz to smo vrijeme provodili tako što smo gledali i navijali za naše košarkašice na Evropskom prvenstvu. Isplatilo se, uzele su zlato."

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Na kraju je "poentirao" u svom stilu.

"Ja sam taj momak koji je zadužen za zabavu, to je dio moje ličnosti. Donosim dobru energiju, ljudi se smiju, ali nisam jedini. Mi smo grupa koja ima i sličnu energiju na terenu i van njega, što je važna stvar", zaključio je Marjanović. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC