• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci priznali - Jugoslavija bi nas pobijedila! Ovaj tim bi osvojio OI preko SAD!

Ponovo je pažnju američke javnosti zagolicala moguća reprezentacija Jugoslavije u košarci. I impresionirani su!

 amerikanci tim jugoslavije bi bio bolji od SAD olimpijske igre Izvor: MN Press/Profimedia

Amerikanci još uvijek strahuju od jugoslovenske košarke! Samo nekoliko dana pošto je Bajron Skot rekao da je Jugoslavija jedan od favorita na Olimpijskim igrama na portalu "Fejdavej vorld" pojavila se analiza mogućeg okršaja tima Jugoslavije sa ekipom SAD-a na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

Jugoslavija bi udarila na drim tim u sjajnoj petorci u kojoj bi na pleju bio Luka Dončić, na beku Bogdan Bogdanović, krilo bi igrao Bojan Bogdanović, krilnog centra Nikola Vučević, a na centru MVP NBA lige Nikola Jokić. 

Amerikanci su na mečevima sa Nigerijom i Australijom pokazali slabosti, a kako se navodi u tekstu NBA petorka Jugoslavije bi bila najveći konkurent ovoj ekipi. 

"Na prvi pogled Americi nedostaje visina. Jugoslavija bi svakako bila dominanta sa dvojicom Ol Starova Nikolom Jokićem i Nikolom Vučevićem, dok bi Bogdan Bogdanović donio čvrstinu spolja. Ova postava bi napravila ogromne probleme Americi sa Bemom Adebajom koji je jedan od najnižih NBA centara na u reketu", navodi se u tekstu. 

A navodi se i da bi tim Jugoslavije, kada bi postojao, imao i najboljeg plejmejkera na svijetu!

"Sveukupno obje postave imaju superstarove, ali bi jugoslovenski tim imao kompletniju petorku sa Dončićem koji bi vukao konce u napadu", navodi se u tekstu. 

Na klupi ovog tima sjedili bi Goran Dragić, Miloš Teodosić, Vasilije Micić, Vladimir Lučić, Dario Šarić, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović. Čak i pored takvih asova - to bi bila slaba tačka ovog tima!

"Amerika ima prednost da uvijek može da uvede igrača sa klupe. Čak i bez visine na klupi Grin, Holidej, Midlton i Grant mogu da brane sve pozicije na elitnom nivou", navodi se i ističe da bi sa klupe Greg Popovič mogao da izvuče nekog keca iz rukava i da tako dobije eventualni meč za zlato. 

A onda se prešlo na selektore. Zamišljenu reprezentaciju Jugoslavije vodio bi Željko Obradović. Upravo je Greg Popovič prznao da je "krao" neke akcije od njega, ali Amerikanci daju prednost svom stručnjaku.

"Željko Obradović je jedan od najuspješnijih trenera u svijetu. Iako njegovo ime nije toliko poznato u Sjedinjenim Američkim Državama Obradović je osvojio 63 klupske titule, uključujući devet evroligaških. Ali teško je reći da Greg Popovič nije najbolji trener na Olimpijskim igrama. Koliko god da je Željko Obradović sjajan trener tim Amerike na Olimpijske igre ide sa vjerovatno jednim od najbolja tri trenera u istoriji košarke", zaključak je Amerikanaca. 

I na kraju se ipak priznaje - Jugoslavija bi pobijedila!

"Utakmica bi bila tijesna i objema timovima bi bili potrebni sjajni potezi od strane najboljih igrača. Ali na kraju u borbi za zlatnu medalju Jugoslavija bi šokirala svijet i dokazala da je najbolja ekipa na turniru", zaključak je teksta. 

Slažete li se?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC