• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Stojaković i Hornetsi opet bolji od šampiona

Nju Orleans Hornetsi ponovo su preslišali aktuelne šampione i stigli na pola puta do plasmana u finale Zapadne konferencije.

 NBA: Stojaković i Hornetsi opet bolji od šampiona  Izvor: MONDO

Predrag Stojaković i njegovi "stršljenovi" ovog puta pobedili su San Antonio rezultatom 102:84 (u prvoj utakmici pre dva dana rezultat je bio 101:82) i tako postali prvi tim od 2001. godine, koji je uspeo protiv Sparsa da povede u plej-of seriji sa 2:0.

Stojaković je San Antoniju isporučio 25 poena, uz zavidan procenat šuta iz igre (za dva poena 3/6, za tri 5/7), i zabeležio šest skokova za 40 minuta koliko je proveo na parketu. Efikasniji od Pedje bio je samo Kris Pol, koji je ubacio 30 poena i nanizao 12 asistencija.

"Ovo su najlepši trenuci u mom životu. Jašemo na talasu koji može da nas odnese do finala NBA lige", poručio je Pol posle utakmice.

Na drugoj strani Tim Dankan je zabeležio 18 poena i osam skokova, Brent Beri je ubacio 14, a Emanuel Djinobili 13 poena.

Do vodjstva od 2:0 došla je i ekipa Detroita, koja je na svom terenu savladala Orlando sa 100:93.

Iako se na prvi pogled čini da je pobeda Pistonsa čista kao suza, ko zna kako bi se ova utakmica završila da Čonsiju Bilapsu nije priznata trojka u finišu treće četvrtine za vodjstvo Detroita 78:76.

Problem je nastao zato što zapisnički sto nije pravremeno uključio sat. Do kraja trećeg perioda ostalo je bilo 5,1 sekundi, a po završetku akcije beka domaćih semafor je ispisao pet desetih delova sekunde.
Ništa ne bi bilo sporno samo da Bilaps nije zapravo potrošio 5,2 sekunde, što je dokazao ponovljeni snimak i naknadno merenje vremena.

Od trojke Bilapsa i gužve oko zapisničkog stola posle toga, košarkaši Orlanda, koji su u prvom poluvremenu imali deficit i od 14 poena, do kraja utakmice više nisu uspeli da se oporave.

Bilaps je sa 28 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu, dok je Rašid Valas ubacio 17 poena i zabeležio 11 skokova. U ekipi Orlanda najbolji strelci bili su Dvajt Hauard i Džamir Nelson sa po
22 poena. Hauard je imao i 18 skokova.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC