• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kari bi ponovo u Barselonu

Svetislav Pešić vratio bi se u Barselonu koju je predvodio dve sezone i kojoj je 2003. godine doneo titulu prvaka "starog kontinenta".

 Kari bi ponovo u Barselonu Izvor: MONDO

"Barselona prvo mora pokaže da li je zainteresovana, a zatim da predstavi svoj koncept naše buduće saradnje", prenosi Pešićevu izjavu "Mundo Deportivo".


Srpski košarkaški stručnjak pod čijom je selektorskom palicom reprezentacija Srbije i Crne Gore osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2001. u Istanbulu i titulu svetskog prvaka godinu dana kasnije u Indijanapolisu, naglasio je da je do sada dobijao mnoge nezvanične pozive za povratak u Barselonu.

"Ljudi me zovu i uveravaju da sam ja jedan od kandidata za mesto prvog trenera u Barseloni, ali me do sada još niko iz kluba nije zvao. Ne znam, možda će se kontakt uskoro ostvariti", rekao je Pešić.

Pešić, koji je posle Barselone vodio rimsku Lotomatiku, Djironu i Dinamo iz Moskve, nedvosmisleno je izrazio želju da se vrati na klupu katalonskog kluba.

"Proveo sam u Barseloni dve divne godine, i to ne samo u sportskom smislu. To su bile najlepše godine moje trenerske karijere. Sa zaposlenima u Barseloni i dalje sam u stalnom kontaktu", naglasio je Pešić i dodao da je od predsednika Barselone Djoana Laporte više puta dobijao pozivnice da prisustvuje fudbalskim utakmicama na Kamp Nou.

"Posledni put sam bio na utakmici izmedju Barselone i Reala u decembru prošle godine", rekao je Pešić.
Srpski stručnjak je naglasio da je on tip trenera koga mnogi smatraju "dobrim, ali teškim".

"Mnogi smatraju da sam dobar stručnjak, ali istovremeno naglašavaju da sam prilično težak Priznajem da sam težak, ali samo sa onima koji ne žele da pruže maksimum u poslu i na terenu.", istakao je Pešić.

Popularni Kari je podsetio da je osnovni razlog njegovog odlaska iz Barselone 2004. bio "neslaganje oko koncepcije" sa tadašnjim šefom svih seniorskih selekcija Barselone Valerom Riverom.

"Otišao sam u trenutku kada sam shvatio da se Rivera i ja ne slažemo oko osnovne filozofije igre tima. U tom trenutku osećao sam da nemam puno poverenje kluba , tako da bi i rezultati zbog toga izostali", rekao je Pešić i zaključio da je sada "spreman da pomogne Barseloni".

(Tanjug,ww.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC