• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Brine me 3. četvrtina, ne smijemo da primimo 31 poen!" Bajić nakon Borca: Kome je ovo dovoljno, neka odmah ide!

Autor Dragan Šutvić

Trener Igokee čestitao je svojim igračima na pobjedi, ali ga određene stvari brinu

 aba liga 2021 2022 1. kolo igokea borac dragan bajić Izvor: MN PRESS

Košarkaši Igokee su na startu nove sezone ABA lige, nakon dramatičnog završetka, došli do pobjede nad čačanskim Borcem (91:89).

Krajem treće dionice, imao je tim Marka Marinovića prednost od deset poena (63:73), što je Igokea uspjela da anulira u posljednjem periodu, uđe u egal, a potom poenima povratnika u klub Džejmsa Robinsona dvije sekunde prije kraja stigne do pobjede.

Možda će vas zanimati

"Igrali smo protiv jednog jakog protivnika. Znam jačinu moje ekipe i fokusiram se samo na to. Očigledno je da nismo bili spremni da pobijedimo u ovoj utakmici. U pojedinim momentima smo i ličili na tim, ali sigurno je da ne mogu da budem zadovoljan jer čini mi se da smo izgubili utakmicu, a ne Igokea pobijedila. Uz dužno poštovanje i respekt prema protivniku, mi nismo bili spremni da dođemo do pobjede. Čestitao bih Igokei i poželio sreću u nastavku sezone, a mi se okrećemo dalje. Dobro smo radili, dobro smo trenirali u protekla dva mjeseca, ali očigledno je da treba još da radimo. Imamo dobre i talentovane igrače i nadam se i vjerujem da ćemo u narednim utakmicama ovo da ispravimo", rekao je trener Čačana na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Dragan Bajić, strateg Igokea, čestitao je ekipi na pobjedi, zahvalio se publici, te istakao da ne bi bilo nezasluženo da je Borac došao do trijumfa.

Izvor: ABA liga/Igokea/Nikola Vuruna

"Mislim da su čak i više od nas zaslužili pobjedu. Međutim, ovo je košarka, ovo je sport i dešavaju se takve stvari. Pokušao sam da sa igrača skinem dozu pritiska koju sam vidio kod njih u proteklih par dana, a razlog je to što su se svi uželjeli košarke. Možda protivnik nije atraktivan, ali je ekipa Borca pokazala da ima dobru ekipu i da igraju lijepu košarku."

U prvom poluvremenu, njegov tim je dobro djelovao napadački, ali je zakazao u defanzivi.

"Mislim da smo u prvom poluvremenu dobro djelovali napadački, što nije bio slučaj u pripremnom periodu, što me raduje. Međutim, zabrinjava me, a što je krasilo ekipu kroz pripreme, defanzivni zadaci gdje nismo bili na nivou, pogotovo u tom prvom dijelu. Mislim je trebalo da iskoristimo taj napadački potencijal i ekipu Borca spustimo na 35 poena, iako je gostujuća ekipa stvarno igrala dobro. Kroz neku kraću analizu, mi smo u prvom poluvremenu bili dekoncentrisani u nekim osnovnim stvarima, što se ne smije dešavati igračima koji igraju ovaj nivo takmičenja. Veliki pad koncentracije, pogotovo u defanzivi, gdje je Borac imao devet ofanzivnih skokova u prvom poluvremenu."

Još nezadovoljniji Bajić je bio predstavom "igosa" u trećoj dionici.

"Zabrinjavajući je i početak treće četvrtine, što se dešavalo i kroz pripremni period, i na tome moramo sigurno da poradimo u narednom periodu. Zabrinjavajuće je napadački, zabrinjavajuće je i defanzivno. Dozvolili smo Borcu da se razigra kroz tu treću četvrtinu, primili smo 31 poen što ne može da bude dobro za tim koji treniram. Nisu se pokazivali u tom svjetlu kroz treninge i pripremne utakmice, da sebi mogu da dozvole luksuz da prime 31 poen. Pokušao sam da kroz tajm-aute sugerišem, na minus deset, da utakmica nije gotova, da ima još da se igra, da treba da pokažemo dozu karaktera. Malo sam i iskombinovao postavu, ušao sam sa višim igračima na vanjskim pozicijama, pokušao kroz 'svič' odbranu da izbacim Borac iz ritma u kojem su bili u tom periodu. Mislim da smo uspjeli, iskontrolisali odbranu, do kraja meča dali 91 poen, to je sigurno velika stvar. Na kraju se desilo da smo dali taj koš praktično u posljednjoj sekundi i vjerovatno smo zbog te dobro odigrane posljednje četvrtine i dobili utakmicu."

Izvor: ABA liga/Igokea/Nikola Vuruna

Ističe Bajić da je poslije utakmice imao šta da poruči igračima u svlačionici.

"Rekao sam im da se ne zadovoljavam malim stvarima. Onaj ko se zadovoljava malim stvarima, može odmah da ide! Ja kao trener uvijek želim više, svaku utakmicu želim da pobijedim i želim da i ove sezone igramo dobru košarku i napravimo dobar rezultat."

Igokeu sada očekuje gostovanje FMP-u, prvog dana oktobra, a onda četiri dana kasnije slijedi start FIBA Lige šampiona i okršaj sa PAOK-om u Laktašima.

"Bili smo kompletni večeras, ali moram da naglasim da smo i tokom boravka u Turskoj, i u povratku i prije toga, imali ozbiljnih zdravstvenih problema. Rekao sam da je šest igrača 'napao' virus, koji su takoreći bili van trenažnog procesa, da je Starks imao problema sa leđima. Bitno je da se dobro odmorimo nakon ove utakmice gdje smo se jako puno potrošili i da uđemo u dobar trenažni proces i da što spremniji dočekamo utakmicu sa FMP-om. Poslije toga čeka nas opet Liga šampiona. Svjesni smo šta nas očekuje, ali kao trener mislim da ćemo kao tim rasti iz utakmice u utakmicu. Bio bih zadovoljniji da imamo još nedjelju-dvije do početka prvenstva, da smo mogli da radimo neke stvari. Međutim, šta je, tu je, treba da budemo smireni, strpljivi, da pozitivno razmišljamo, gledamo naprijed i rastemo. Ako se neko sjeti, prošle godine smo u prvom kolu izgubili 25 razlike od Mege, a onda igrali u plej-ofu", zaključio je Bajić.

Igokea - Borac 91:89, koš Robinsona za pobjedu
Izvor: AdmiralBet ABA League

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Če

Vrata su ti već malo otvorena!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC