• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Banjaluci postoji Akademija za košarku: Oni su razvojni tim Borca za budućnost crveno-plavih!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaški klub Akademija osnovan je kao B varijanta banjalučkog Borca s ciljem razvoja i afirmacije mladih igrača, koji će sa prosjekom od 17.8 godina, ove sezone igrati Prvu ligu Republike Srpske.

 KK Akademija u Banjaluci - razvojni tim KK Borac Izvor: KK Akademija

Ukoliko ozbiljno želite da se bavite sportom, ključni detalj je formiranje vlastite "škole", a tim putem krenuo je i Košarkaški klub Borac iz Banjaluke, koji konačno ima sve starosne selekcije iz kojih će se u perspektivi regrutovati prvi tim.

"Poslije dugo godina Košarkaški klub Borac ima formirane sve selekcije u klubu počevši od mini basketa do seniorske ekipe, koja je evo danas otputovala na balon ABA 2 lige na Zlatiboru. Sve mlađe selekcije su takmičarske, a posebno bih izdvojio juniore, koji su se na parketu izborili za nastup u Prvoj ligi Republike Srpske. Mi smatramo da je to od izuzetne važnosti jer se radi o najtalentovanijim dječacima u Banjaluci i učinili smo sve i uspjeli da im omogućimo da se takmiče u eliti Republike Srpske. Klub se zove Akademija jer po zakonu nije dozvoljeno da isti klub nastupa u dva ranga. U tom slučaju bismo imali KK Borac i KK Borac 2, pa smo registrovali Akademiju, koja je formalno-pravno odvojena, ali suštinski u pitanju je razvojni tim Borca", rekao je za naš portal Aranđel Mišan, direktor Akademije.

Prema njegovim riječima, za sve klubove na svijetu je jako važno da imaju bazu igrača iz kojih će najbolji prelaziti u seniore, a posebno je ponosan što je u Akademiji u pitanju najtalentovanija grupa banjalučkih dječaka.

Izvor: KK Akademija

"Oni su najtalentovaniji u svom uzrastu i koliko god da je važno da seniori igraju regionalnu ABA 2 ligu, toliko je bitno da ovi momci kroz Prvu ligu RS steknu iskustvo i dokažu svoj kvalitet kako bi naredne sezone mogli da konkurišu za prvi tim. Dobili bismo praktično kostur od naših domaćih igrača, što je i misija našeg rada u Akademiji. Zato je od nama od suštinskog značaja da imamo formirane sve starosne selekcije u klubu".

Zbog toga Akademija nema nikakvog rezultatskog imperativa u nastupajućoj sezoni Prve lige RS.

"Prosjek godina ekipe je 17.8, nemamo rezultatski imperativ u novoj sezoni osim da se kroz takmičenje razvijaju mladi igrači za budućnost banjalučkog kluba. Uvjeren sam da će neki od njih već od naredne sezone konkurisati za prvi tim Borca".

Mišan je na kraju pozvao sve u gradu na Vrbasu da podrže mlade "akademce".

"Želim da apelujem na roditelje, publiku i košarkašku javnost da dođu da podrže crveno-plave juniore kad budu igrali utakmice jer podvlačim, radi se o našoj banjalučkoj djeci koja nesumnjivo u ovom trenutku trebaju, ali i zaslužuju našu podršku", zaključio je direktor Akademije.

Izvor: KK Akademija

Trener crveno-plavih juniora Milan Jovanić takođe se složio da je osnovna ideja Akademije stvaranje košarkaša za prvi tim Borca.

"To je glavni cilj. Svi momci vrijedno rade i ne bih nikoga posebno isticao. Svi su oni mladi, ogromna većina juniorskog staža. Dugoročni cilj je da prvi tim Borca bude većinski sastavljen od igrača iz svog omaldinskog pogona, a ja se nadam da će se to već u narednih par godina i desiti", rekao je Jovanić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC