• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sin Partizanove legende čeka crno-bijele: Mario Nakić protiv očevog tima i trenera, a tu je i bivši plej srpskog tima!

Autor Dragan Šutvić

Crno-bijeli će na gostovanju u Španiji naspram sebe imati dobro poznata lica, kao i veterane lidere Andore. Upoznajte narednog rivala Partizana.

 andora partizan aleksa avramović Izvor: MN Press/Profimedia

U utorak u 5 ujutru počelo je Partizanovo naporno putovanje do Andore, gdje je plan da stigne u 17 sati popodne. Dan kasnije, ekipa Željka Obradovića na terenu istoimenog tima odigraće meč četvrtog kola Evrokupa, sa planom da sačuva perfektan niz.

Borbeni Partizanov bek Aleksa Avramović igrao je prethodnih godina u Španiji za Estudijantes i Unikahu i dobro poznaje narednog rivala svog tima.

Na njegovom skeneru naglašeno je ime Kodija Milera-Mekintajera, prošlosezonskog plejmejkera Partizana koji u ekipi Andore igra značajnu ulogu i prošlog vikenda je ubacio 20 poena u porazu od Tenerifa (70:79).

Kodi Miler Mekintajer
Izvor: MN PRESS

"Po meni lider ekipe je Klevin Hana (33), on je dugogodišnj igrač ekipe, kome su godine samo broj, u dobroj je fizičkoj snazi i kondiciji dugi niz godina. Plejmejker je koji organizuje igru, koji iskoči kad tim stane, bilo poenima ili asistencijama. On im je najbitniji igrač", rekao je Avramović.

Na bekovskoj poziciji on je istakao i iskusnu "dvojku" Davida Jelineka.

Izvor: MN PRESS

"Imaju Jelineka koji je sjajan šuter, tu je i Amin Noa (24), koji je prošle godine igrao u Asvelu na poziciji 'četiri', došao je kao zamjena za Banđu Sija, sličan je kalibar igrača. Naravno, tu je i bivši igrač Partizana Miler-Mekintajer, fizički jak plejmejker", dodao je Avramović.

Za Andoru igra i talentovani Beograđanin Mario Nakić (20), sin dugogodišnjeg krila Partizana Ive Nakića, člana šampionske generacije iz Istanbula 1992, koja je postala prvak Evrope upravo pod vođstvom Željka Obradovića.

Mario je ponikao u Realu, a pre Andore igrao je u Ostendeu. U međuvremenu je odabrao da igra za reprezentaciju Srbije ispred Hrvatske.

Izvor: Profimedia

"Znamo naše kvalitete, gledamo samo nas i razmišljamo samo o sebi", zaključio je Aleksa Avramović pred put.

Andora u španskom prvenstvu ima skor 3-6, a u Evrokupu 2-1, poslije poraza od Lokomotive i pobjeda protiv Trenta i Hamburga. Meč u dvorani Poliesportiu arena počeće u srijedu u 20 časova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC