• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešića pitali da uporedi ovu Srbiju sa timom iz Indijanapolisa: Poslije Divca, Peđe i Bodiroge sve se promijenilo!

Autor Nikola Lalović

Nije vjerovao u povratak, ali se on ipak desio.

 svetislav pešić o srbiji sada i reprezentaciji 2002 Izvor: MNPRESS

Novi selektor Srbije Svetislav Pešić očekuje prve izazove na svom povratku na čelo reprezentacije, a sada je u razgovoru za "Elevate" pričao o nekoliko tema.

Iskreno je priznao da nije očekivao povratak na mjesto selektora, kao i da je bilo pomisli o tome da završi trenersku karijeru.

"Mislim sam da sam što se tiče Srbije zvanično završio kada je u pitanju trenerski posao. Bio sam blizu toga da kažem dosta je bilo", rekao je Pešić za "Elevate".

Ipak on kaže da iako je u godinama i dalje napreduje kao trener i ima veliku želju da radi i nadograđuje se.

"Jesam ja u godinama, ali i dalje sam aktuelan, ne zato što drugi to žele od mene, već zato što ja želim da budem još bolji trener. I zato razmišljam o tome kako bi sve moglo da izgleda kroz koju godinu", dodao je on. 

Iako je veći dio svoje igračke i trenerske karijere proveo van Srbije, nikada nije napustio domovinu.

"Ja se nikada ne vraćam u Srbiju, ja sam uvijek bio i biću dio Srbije. Srbiju sam npuštao fiziki, ali sam nastavio da živim sa njenim problemima i svim lijepim stvarima. Ja ovde nisam novi, samo ću više vremena da budem u Beogradu i Srbiji", ispričao je Pešić.

Upitali su ga da uporedi generaciju nacionalnog tima iz 2001. i 2002. godine koja je sa njim na čelu pokorila Evropu i svet sa sadašnjim timom, ali on je rekao da se mnogo toga promijenilo.

 "Život se mijenja, mijenjaju se prioriteti, mi se mijenjamo... A kada je tako, moramo da se prilagođavamo promjenama, Sada dolaze neko novi mmci i pred njima novi izazovi. Generacija iz Indijanapolisa sa Bodirogom, Peđom Stojakovićem, Divcem, Gurovićem, Jarićem... Oni su po svemu bili naslednici jugoslovenske košarkaške škole. Poslije toga iz različitih razloga sve se to na neki način promijenilo", dodao je on.

Na kraju se dotakao i uticaja NBA na evropsku košarku u ovom vremenu.

"Volio bih da NBA na Evropu gleda kao jedno veliko tržište kojem prodaje svoje proizvode, a sa druge strane oni uzimaju naše najvrednije proizvode, a to su igrači, U principu, NBA ne pomažće previše. Međutim, iz NBA moće da se vidi i dosta dobrih stvari", završio je Pešić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC