• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajić i Makedonci kvalifikacije za Mundobasket otvaraju protiv prvaka svijeta: Za Špance ne treba specijalna motivacija!

Autor Dragan Šutvić

Utakmica sa Špancima igra se sutra od 19.30 časova u Skoplju.

 mundobasket 2023 kvalifikacije makedonija španija dragan bajić najava  Izvor: ABA Liga/KK Zadar/Zvonko Kucelin

Krajem ove nedjelje igraju se mečevi prvog kola kvalifikacija za Mundobasket 2023.

Selekcija BiH će ugostiti Češku, Srbija će biti domaćin Letoniji, a na parket će i selekcija Sjeverne Makedonije, kojom komanduje trener Igokee Dragan Bajić, a koja će u prvoj kvalifikacionoj rundi ugostiti aktuelne svjetske prvake Špance (petak, 19.30 časova).

Možda će vas zanimati

"Srećan sam što imam priliku da radim sa ovim igračima i da u ovim kvalifikacijama vodim ekipu protiv rivala kakav je Španija. Imali smo mnogo problema tokom predkvalifikacija, a imamo ih i sada. Ostali smo bez nekih igrača, spisak je bio proširen, ali smo ga na kraju skratili na 15 imena, već prvi dan smo ostali bez trojice. Zekiri nije odgovorio na poziv, Mladenovski je došao na okupljanje ali je imao problema sa korona virusom, pa bi bio veliki rizik da ga u ovom duelu stavimo u tim. Đuroski je takođe stigao, ali je osjetio bol u mišiću, odradili smo sve pretrage i na njega ne možemo da računamo. Nema ni Stojanovskog, Dimitrijevića i Jakimovskog. Da su ovdje, sigurno bi počeli meč protiv Španije", rekao je Bajić na konferenciji za novinare u najavi utakmice.

Motivacije, ističe Bajić, ne manjka.

"Ne treba ja da motivišem ekipu protiv ovakvih protivnika, sve im je jasno. Igrači znaju kako treba da se ophode prema ovom dresu. Bez obzira u kakvom sastavu igrali, Španci su uvijek snažan rival. Tu je i trener Skariolo, međutim ja sam i slabijim protivnicima pobjeđivao jače. Ulazimo u ovaj duel uz mnogo samopouzdanja. Ne smijemo da gubimo mnogo lopti, moramo da spriječimo tranziciju rivala i da meč uvedemo u sporiji ritam. Imao sam priliku da kao klupski trener već igram sa ekipama iz Španije, to je sistem protiv kojeg morate mnogo da radite kako biste trijumfovali protiv takve ekipe. Međutim, nemamo u ovom trenutku pritisak rezultata. Moj zadatak je da stvorim tim koji će u budućnosti igrati na Evropskom, a zašto ne i Svjetskom prvenstvu", rekao je Bajić.

Okršaj sa Špancima igra se u dvorani "Jane Sandanski" u Skoplju.

U ovoj grupi još su Gruzija i Ukrajina, a plasman u drugu rundu izboriće tri ekipe.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC