• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Duda hteo Kuka

Selektor košarkaša Srbije Dušan Ivković izjavio da je imao kontakte sa Omarom Kukom u vezi s njegovim eventualnim nastupom za našu reprezentaciju.

 I Duda hteo Kuka Izvor: MONDO

Srpski stručnjak rekao je da se od toga odustalo jer je on pobornik ideje forsiranja domaćih igrača.

Ivković je kazao je da nema ništa protiv angažovanja stranaca, ali da smatra da u ovom trenutku to nije potrebno selekciji Srbije.

"Imao sam kontakte s Omarom Kukom vezane za njegov eventualni nastup za našu reprezentaciju, ali smatram da je bolje da stvaramo velike igrače iz naših redova. Činjenica je da smo deficitarni na poziciji plejmejkera, ali pobornik sam ideje da organizujemo kampove na kojima će svi naši veliki igrači na toj poziciji, poput Moke Slavnića, podučavati nove nade, da tako pokušamo da stvorimo neko veliko ime, a ne da dovodimo strance koji već imaju 30 godina", rekao je Ivković u razgovoru za Kurir.

On je, ipak, dodao da postoje primeri kao što je Amerikanac Džej Ar Holden, koji je Rusima doneo titulu evropskog prvaka.

"Nemam ništa protiv stranaca, košarka je sport koje nema granice, a najbolji primer su Rusi, nacija od 150 miliona, koji su angažovali Holdena, i on im je doneo titulu evropskog prvaka. Čak mu je lično Vladimir Putin uručio ruski pasoš", dodao je srspki selektor.

Ivković ističe da naši najveći klubovi već godinama na poziciji jedan angažuju strance, što je najbolji pokazatelj da imamo probleme na tom mestu.

"Pogledajte naše najveće klubove, koji već godinama na poziciji plejmejkera dovode strance, koji se uklapaju u naš sistem rada. Najbolji primer je Partizan, gde se oni odlično snalaze kod trenera Vujoševića i to za sada donosi rezultate. Tako je i u ostalim timovima", konstatovao je Ivković.

Predsednik KSS Dragan Kapičić rekao je da nije za dovođenje stranaca da nastupaju za srpsku reprezentaciju. Prvi čovek Saveza istakao je ipak ne isključuje tu mogućnost, uprkos činjenici da je Srbija poznata po stvaranju igrača.

"Nisam pobornik dovođenja stranaca u našu reprezentaciju, jer smo poznati kao zemlja koja je uvek stvarala velike igrače i mislim da ovakav sistem rada ne treba da menjamo. Možda je nekad i bolje angažovati nekog stranaca nego stvoriti igrača, ali pristalica sam ideja da pravimo košarkaše, a ne da uvozimo. Ko zna, možda se jednog dana i to promeni, a dotle ćemo se oslanjati na igrače iz naše zemlje", istakao je Kapičić.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC