• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda srpske košarke u Banjaluci: Gurović obradovao mališane iz KK Real!

Autori Goran Arbutina Autori Dragan Šutvić

Proslavljeni košarkaš, koji je osnovao KK Real u Beogradu, posjetio bratski klub u Banjaluci.

 KK Real Banjaluka posjeta milan Gurović Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Dva Reala i legenda srpske košarke u srijedu u Banjaluci!

Proslavljeni košarkaš Milan Gurović posjetio je grad na Vrbasu i družio se sa mališanima iz KK Real, koji nosi isto ime kao njegov klub koji je osnovao u Beogradu prije nešto manje od godinu dana.

U dvorani O.Š. Georgi Stojkov Rakovski dječaci i djevojčice iz banjalučkog Reala koji okuplja oko 580 dječaka i djevojčica, održali su poseban trening pred gostima.

"Danas nas je posjetio Milan Gurović, koji se družio sa djecom i uručio nagrade najboljima. Klinci možda ne poznaju toliko Gurovića, ali ga vrlo dobro pamte ovi roditelji koji su danas došli, koji su slavili njegove poene, posebno one protiv SAD, kada nas je proslavio", rekao je Aleksandar Marčeta iz KK Real Banjaluka.

Gurović je uručio poklone najperspektivnijima, a onda I dijelio autograme mališanima koji su ga okružili.

"Jedna lijepa slika večeras ovdje i čast mi je što sam dio ove manifestacije. Real iz Banjaluke lijepo funkcioniše, ima veliki broj djece što je pokazatelj da je zdrava priča. Napravili smo saradnju između dva Reala, mi smo mlad klub, pravimo već zavidne rezultate i očekujemo da za koju godinu budemo još bolji”, rekao je Gurović.

Njegov dolazak, obradovao je I Nađu i Milanu, koje prave svoje prve košarkaške korake u banjalučkom Realu.

“Meni je ovdje prelijepo i trener je vrlo dobar. Treniram oko tri godine, tu trenira i dosta mojih drugara iz razreda i škole”, rekla je Nađa.

“Treniram godinu dana, obožavam košarku i ovdje mi je super, a treneri nisu strogi”, dodala je Milana.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Beograd i Banjaluku, osim ova dva pobratimska kluba, dva Reala, povezuje I Nenad Đorić, nekadašnji košarkaš banjalučkog Borca, koji je sa Gurovićem pokrenuo klub u Beogradu.

“Pozdravljam sve ljude u RS i Banjaluci i čestitam im sve ove praznike. Jedna jako lije amanifestacija dva prijateljska kluba. Naš klub je skoro formiran, na čelu sa proslavljenim reprezentativcem Milanom Gurović, a Marčetu znam dugi niz godina. Došli smo da obiđemo ovu djecu, da im Milan uputi par riječi, da se družimo i da animiramo što više djece se bavi sportom. Djeca koja se bave sportom ne mogu da ništa da izgube, pored socijalizacije i svega što pruža sport imaju mogućnost da jednog dana postanu asovi, možda kakav je bio Milan. U ovoj velikoj grupi djece sigurno postoji djeca koja mogu da postanu vrhunsi sportisti”, poručio je Đorić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC