• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dа li je Nikola Jokić MVP? Ova statitstika sve govori!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nikola Jokić je na putu ka još jednoj MVP sezoni.

 Nikola Jokić igra još jednu MVP sezonu Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je u meču sa Finiksom imao još jednu odličnu partiju, a s obzirom da se bliži kraj sezone i da je Denveru ostalo samo osam utakmica postavlja se pitanje može li Srbin da odbrani titulu najboljeg igrača regularne sezone?

Prošle godine je bio MVP, a sada mu statistika ide u prihod. On ima najviše tripl-dablova od svih NBA igrača, a takođe ima i najviše dabl-dablova. U sve tri osnovne statističke kategorije jedini je košarkaš koji je u prvih 10. 

Najbolje se kotira kada je broj skokova u pitanju, jer je drugi skakač lige iza Rudija Gobera. Francuz skuplja 14,5 skokova po meču, dokje Jokić trenutno na 13,5 i sva je prilika da će ostati na drugom mjestu do samog kraja sezone. 

Kada su u pitanju asistencije iako je centar nevjerovatni Somborac je osmi! On prosječno bilježi 7,9 dodavanja po meču, a svi koji su ispred njega na listi su bekovi. Poslije Jokića prvi igrač koji nije bek je Lebron Džejms na 18. mjestu, a najbolji centar među dodavačima ako se izuzme Jokićje Domantas Sabonis sa 5,2 asistencije po meču na 30. mjestu.

Na meču sa Finiksom pao je Jokić na 10. mesto liste strelaca sa 26,2 poena po meču, a prestigao ga je Devin Buker. Poslije nevjerovatnih 49 poena on je sada deveti sa 26,3 poena i do kraja regularnog dijela sezone Srbin i zvijezda Finiksa će se boriti za to deveto mesto. Na prvoj poziciji djeluje nedodirljivo Lebron Džejms sa 30 poena po meču.

Ima boljih poentera, skakača i asistenata od njega, ali kada se sve sabere i oduzme, teško da postoji bolji NBA igrač od Nikole Jokića, Može li on da odbrani titulu MVP-a?

Anketa

Može li Jokić opet da bude MVP?

  • Mora, apsolutno je najbolji!

    80% (8)

  • Može, ali velika je konkurencija!

    10% (1)

  • Ne, ipak nema šanse!

    10% (1)

Može li Jokić opet da bude MVP?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC