• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Očevi i sinovi u Zvezdinom dresu: Rakočeviće svi znaju, ali crveno-bijeli su bili i Jarići!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zvezda je podsjetila na svoje igrače - nasljednike očeva koji su takođe nastupali u crveno-bijelom. Neki su ostavili dubok trag, a neki su imali simbolične role.

 marko jarić igrao u crvenoj zvezdi Izvor: MN PRESS

Povodom seniorskog debija mladog Nikole Topića (16), sina legende Zvezde Milenka Topića, Crvena zvezda napravila je kratki osvrt na sve sinove svojih bivših igrača koji su takođe zaigrali u prvom timu.

Na toj listi, navijači Zvezde najprije će pomisliti na Gorana Rakočevića, člana poznate generacije crveno-bijelih u kojoj su bili Zoran Moka Slavnić, Ljubodrag Duci Simonović, Dragan Kapičić i koja je igrala u polufinalu Kupa šampiona. Njegov sin, Igor Rakočević, igrao je za Zvezdu u tri decenije i u njoj završio uspješnu karijeru 2013. godine, sa povučenim brojem "osam". I njihov nasljednik, Igorov sin Ivan sada stasava u klubu svog oca i dede.

Možda će vas zanimati

Takođe, crveno-bijeli su podsjetili i na Vladimira Cvetkovića, legendarnog košarkaša Zvezde, strijelca istorijskih poena reprezentacije Jugoslavije, i direktora FK Crvena zvezda iz doba najvećeg uspjeha, kao i na njegovog sina Rastka, koji je igrao za crveno-bijele u tri navrata u periodu od 1987. do 1999.

I Mirko Pavlović, bivši prvotimac i direktor crveno-bijelih takođe je nasljednik poznatog igrača Zvezde iz šezdesetih i sedamdesetih, Tihomira Pavlovića, koji je čitavu karijeru proveo na Malom Kalemegdanu. U isto vrijeme kada i Pavlović junior, u Zvezdi je stasavao i Branislav Bane Prelević, aktuelni direktor PAOK-a, u kojem je 1988. i nastavio karijeru poslije odlaska iz Beograda i tamo igrao čak osam godina.

Njegova najzapaženija partija u crveno-bijelom bila je čuvena "majstorica" plej-ofa protiv Cibone Dražena Petrovića, u kojoj je sa 32 poena režirao senzaciju i šokirao tadašnjeg prvaka Evrope. Prelevićev otac Miroslav takođe je igrao za Zvezdu od 1957. do 1962. i bio član njene uprave.

Crveno-bijeli su podsjetili i na poznatu porodicu Jarić - Srećka Jarića, legendu Radničkog koja je 1970. odigrala jedan turnir u Zvezdinom dresu, kao i na Marka, bivšeg asa NBA lige i reprezentacije Jugoslavije. Možda je malo poznato da je Marko Jarić bio dio Zvezdinog tima 1998. godine i da je nastupao za crveno-bijele na Trofeju Beograda, ali je karijeru potom ipak gradio u Fortitutudu, Virtusu, pa Americi, gdje je u NBA ligi proveo sedam godina.

Zvezdaška porodica Koprivica dala je dvojicu bivših košarkaša crveno-bijelih i obojica su ostavili značajan trag na Malom Kalemegdanu. Otac Žarko nosio je Zvezdin dres sedam godina (od 1974. do 1981), a Jovan je od 2001. do 2005. bio jedan od ljubimaca navijača, prije svega zbog atraktivnih zakucavanja.

Od ove nedjelje, među zvezdaškim "dinastijama" su i Topići, a Nikola - nasljednik bivšeg kapitena crveno-bijelih, Milenka - ima pred sobom šansu da se dokaže treneru Dejanu Radonjiću i da nagovijesti talenat koji je posjedovao njegov otac, jedan od najuspješnijih igrača kluba u novijoj istoriji.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC