• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši kapiten Partizana htio da ostavi košarku, a onda se pojavio Džikić!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Donio je crno-bijelima trofeje kao trener i kao igrač, a htio je da prekine karijeru 2012.

 Nenad Čanak htio da napusti košarku Izvor: MN PRESS

Partizan je u oktobru 2018. godine izgubio od Zadra na svom terenu i to je bila posljednja utakmica Nenada Čanka na mjestu trenera Partizana. Pred skoro 8.000 navijača osjetio je nezadovoljstvo i nakon jednog osvojenog kupa napustio klupu crno-bijelih.

Ipak, čim se taj meč završio njegov menadžer mu je rekao da je generalni menadžer jednog litvanskog kluba bio impresioniran načinom na koji je Čanak sa crno-bijelima osvojio Kup Radivoja Koraća i daće ga uskoro pozvati. To je bio Jonas Vainauskas, generalni menadžer Lijetkabelisa. Ipak, bez Partizana ne bi bilo trenerske karijere sada jednog od boljih srpskih trenera.

"Bez tog Džikićevog poziva ne znam šta bih sada radio. Kada sam 2016. otišao iz Mege mislio sam da se više neću baviti košarkom. Šest godina kasnije vodio sam tim protiv Željka Obradovića. To sigurno nisam planirao", priznao je Čanak u intervju za "Basket njuz". 

Te 2016. godine postao je asistent u svom Partizanu, naredne sezone preuzeo je Spartak, a onda se vratio u Partizan i kao prvi trener uzeo jedan trofej. A onda je četiri godine nakon odlaska iz crno-bijelog tabora morao da zaigra protiv crno-bijelih. Nije bilo lako, pa je rešio da se nikome ne javlja, kako bi 100 odsto bio u meču.

"Ponašao sam se kao da sam u Strazburu ili tako negdje. Nisam pravio izuzetke, čak nisam izlazio ni iz hotela. I ponosan sam na sebe, jer sam potpuno bio u meču, donosio sam dobre odluke, a nije mi bilo lako jer sam igrao protiv Partizana prvi put, u hali koja je 200 metara od mog stana", rekao je on. 

Na tom meču je Partizan pobijedio sa sedam poena razlike, a onda dva mjesrca kasnije Crvena zvezda je pomogla Čanku da sruši svoj klub, klub u kome je nekada bio kapiten. 

"Igrači su vidjeli da mogu da igraju na nivou Partizana u Beogradu. A da budem iskren pobjeda Partizana nad Crvenom zvezdom dva dana prije meča u Panevežisu je uticala na našu pobjedu", iskren je on. 

Lijetkabelis je u jednom trenutku vodio i sa 29 poena razlike, a na kraju je pobedio 93:78 u jednoj od najboljih utakmica sezone. Izgleda da je odluka da ipak ostane u košarci bila ispravna. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC