• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezda jedva protiv Širokog

Košarkaši Crvene zvezde mučili su se protiv Širokog, ali su na kraju pobedili 96:90 (47:42) u prvoj utakmici 19. kola NLB lige.

 NLB: Zvezda jedva protiv Širokog  Izvor: MONDO

I dalje pod utiskom loše igre i visokog poraza od Ostendea u ULEB kupu, crveno-beli su pružili još jednu bledu partiju, ali srećom po njih, Široki ipak nije ekipa koja ima kvalitet za iznenadjenje u Pioniru.

Posle vodjstva u prvoj četvrtini od 32:24, košarkaši Crvene zvezde su na poluvreme otišli sa samo pet poena prednosti. Široki je medjutim stalno pretio i držao je priključak da bi krajem treće četvrtine serijom od 5-0 (koševima Tadije Dragićevića za dva i tri poena) domaći stekli opipljiviju prednost od 63:56.

Ipak, ekipa iz Hercegovine se ne predaje i ponovo prilazi na samo par poena minusa. Ključne poene za Crvenu zvezdu postigao je Boris Bakić tri minuta pre kraja. Zvezda je vodila 86:83, a bi Bakić pogodio trojku za mirno vodjstvo koje su crveno-beli održali do kraja meča.

Tadija Dragićević je bio najefikasniji kod Crvene zvezde sa 18 poena (uz 11 skokova, od čega sedam ofanzivnih), Omar Kuk je postigao 13, a čak trojica igrača dali su po 12 poena - Bakić, Miroslav Raičević i Nenad Mišanović.

Najefikasniji igrač utakmice bio je plejmejker Širokog Siniša Štamberger sa 21 poenom, a Ivan Perinčić je postigao 18.

Zvezdi je ovo 12. pobeda, uz sedam poraza, a Široki ima pet pobeda i 14 poraza.

Trener Stevan Karadžić je posle meča bio zadovoljan pobedom. "Najvažnije je da smo trijumfovali i tako zadržali korak sa vrhom. Drago mi je da smo se brzo 'digli' nakon poraza od Ostendea, a posebno moram da pohvalim borbenost Bakića, Cvetkovića i Kikanovića. Puno nam nedostaje Kovač, zato što nemamo mnogo igrača u rotaciji na spoljnim pozicijama. To je razlog nešto slabije odbrane u drugom poluvremenu, kao i 'praznih' minuta u igri, koji se, srećom, nisu odrazili na rezultat", rekao je Karadžić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC