• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić i Denver kalkulišu pred plej-of, ovaj poraz je sve otvorio: Mogu na 5. mjesto Zapada, ali im se to ne isplati!?

Autor Nebojša Marković

U posljednjem kolu će se rješavati pitanje sa koje pozicije će Denver ići u plej-of, kao i ko će im biti prvi rival.

 Denver-i-Jokic-u-plejofu-protiv-koga-igraju Izvor: Profimedia

Košarkaši Jute izgubili su od Finiks Sansa i to je ostavilo nadu Denveru da bi u plej-of mogli da krenu sa bolje startne pozicije!

Nakon trijumfa Finiksa u Juti 111:105, kolo prije kraja regularnog dijela sezone, ekipa Nikole Jokića i dalje ima šanse da "skoči" na peto mjesto Zapadne konferencije!

Bojan Bogdanović je predvodio Jutu sa 21 poenom, ali to nije bilo dovoljno da se izađe na kraj sa do sada najboljim timom lige.

Devin Buker je ubacio 33 poena, Deandre Ejton 18, a Mikal Bridžis 18 i u samom finišu meča, Sansi su uspjeli da okrenu rezultat u svoju korist i tako, makar trenutno, pomognu i Denveru.

Evo o čemu se radi. Ovaj poraz Jute znači da i "džezeri" i Denver kolo prije kraja imaju skor 48-33. Kako je Juta u svim mečevima ove sezone bila bolja od Nagetsa, timu iz Kolorada je potrebno da imaju jednu pobjedu više ne bi li ih preskočili na tabeli.

U posljednjem kolu, Denver će igrati protiv Los Anđeles Lejkersa, koji su ostali bez plej-in, dok će Juta imati lakši posao protiv ekipe Portlanda. Ipak, ukoliko bi Portland iznenadio Jutu, a Denver savladao Lejkerse, Denver bi bio na petom mjestu, "džezeri" na šestom.

I to je vrlo važno pred početak plej-ofa. Za sada je Denver projektovan na šesto mjesto i u doigravanju bi najvjerovatnije startovali protiv trećeplasiranog Golden Stejta. Kao petoplasirani, išli bi na trenutno četvrtoplasirani Dalas.

No, tu dolazimo do zavrzlame - pitanje je koliko bi se Denveru "isplatilo" da uopšte završi na petom mjestu!

Jer, sa šeste pozicije, eventualni prolaz prve runde plej-ofa bi značio susret sa najvjerovatnije Memfisom, drugoplasiranim timom Zapada. A prolaz sa pete pozicije do polufinala konferencije vodio bi "na noge" Finiksu, do sada daleko najboljem timu u čitavoj NBA ligi.

Pred Denverom i Jutom je da u posljednjem kolu odluče ko će sa koje pozicije u plej-of. I uopšte nije svejedno! Ovako bi izgledao plej-of sa trenutnim stanjem na tabeli:

Izvor: nba.com/printscreen

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC