• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Pistonsi za šesto finale Istoka

Detroit Pistons vode protiv Orlando Medžika sa 3:1 i sa još jednom pobedom postaće finalisti plej-ofa Istočne konferencije šestu godinu zaredom.

 NBA: Pistonsi za šesto finale Istoka Izvor: MONDO

Detroit Pistons vode protiv Orlando Medžika sa 3:1 i pobedom pred svojim navijačima u noći između utorka i srede mogu da postanu prvi finalisti plej-ofa NBA lige po konferencijama.

Iako su šanse da zaigra startni plejmejker Čonsi Bilaps 50:50, "klipovi" su uvereni da će se šestu sezonu zaredom boriti za naslov najboljeg na Istoku.

"Ne želimo da se vraćamo u Orlando i zato ćemo ovu utakmicu tretirati kao da je 'majstorica', a ne peti meč u seriji", izjavio je bek Ričard Hamilton, junak trijumfa na Floridi u prethodnom okršaju.

Bilaps je istegao tetivu početkom treće utakmice i od tada nije igrao. On je u utorak pre podne po lokalnom vremenu stigao u halu Pistonsa kako bi radio pod nadzorom kondicionog trenera Arnija Kandera.

"Kada bude bio spreman, igraće. To nema veze sa rezultatom u seriji. I da gubimo sa 3:1 ne bismo ga požurivali i forsirali da igra ako se ne oseća spremnim", prokomentarisao je trener Detroita Flip Sonders.

Poslednji tim koji je šest puta uzastopno stigao do finala konferencijskog plej-ofa bili su Los Anđeles Lejkersi od 1984. do 1989.

Zanimljivo je da su domaći timovi u četiri aktuelna polufinala ostvarili 15 pobeda iz 16 utakmica. Za jedinu pobedu gostiju zaslužni su Pistonsi, koji su četvrti susret sa Orlandom dobili rezultatom 90:89.

Plejmejker Orlanda Džamir Nelson posle toga je izjavio kako garantuje da će "magični" slaviti u Detroitu i vratiti seriju na Floridu.

"Šta je trebalo da kažem, kako garantujem poraz? Ako hoćemo da dobijemo utakmicu, moramo da verujemo u sebe".

U ostalim serijama rezultat je posle četiri meča nerešen - 2:2. Lejkersi i Juta, Nju Orleans i San Antonio, odnosno Boston i Klivlend, boriće se za po dve pobede u (najviše) tri preostale utakmice.

Peti meč Detroit - Orlando direktno će prenositi televizija OBN.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC