• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Detroit skinuo magiju, Hornetsima meč lopta

Detroit je nadigrao Orlando (91:86) i postao prvi finalista Istoka, dok je Nju Orleans stigao do prve meč lopte u duelu sa San Antonijom.

 Detroit skinuo magiju, Hornetsima meč lopta Izvor: MONDO

Detroit je prva ekipa koja je izborila plasman u finale konferencije ove sezone. Pistonsi su u petom meču polufinala Istoka nadigrali Orlando sa 91:86 i uspešno okončali seriju rezultatom 4:1.

Detroit je tako šestu godinu zaredom stigao do treće runde plej-ofa, a dva puta u tom nizu odlazio je i korak više - 2004. osvojili su šampionski prsten, a godinu dana kasnije poraženi su u velikom finalu od San Antonija.

Detroit se tako našao tik iza Lejekersa, koji su osamdesetih godina prošlog veka, osam godina uzastopno igrali plej-of.

Oni će u finalu Istočne konferencije ove sezone igrati protiv pobednika duela Klivlend - Boston, u kojem je trenutni rezultat izjednačen (2:2).

Pistonsi su prošle sezone, upravo u konferencijskom finalu, poraženi od Klivlenda (4:3), dok su se sa Bostonom poslednji put sastali 2002. godine. Seltiksi su ih tada, takođe, sprečili da se dokopaju velikog finala i borbe za prsten (4:1).

Peti meč serije odlučen je u finišu, zahvaljujući seriji uspešnih šuteva Ričarda Hamiltona sa linije slobodnih bacanja, kao i blokadi Tajšona Prinsa, koji je zaustavio Hida Turkoglua u poslednjim sekundama.

Detroitu je pobeda slađa zbog činjenice da su drugi duel zaredom odigrali bez pomoći povređenog Čonsija Bilapsa, kao i da su ostvarili veoma loš procenat šuta iz igre (30-83), kao i za tri poena (3-14), dok su jedino dobro šutirali sa penala (28-32), koji su im, na kraju, i doneli uspeh.

Pistonse su predvodili Hamilton sa 31 poenom i Antonio Mekdajs sa 17 koševa i 11 skokova.

Kod Orlanda, koji je i definitivno ostao bez magije ove sezone, najbolji su bili Turkoglu sa 18 i Rašard Luis, Dvajt Hauard i Džamir Nelson sa po 14 pogodaka.

Nju Orleans je poveo u polufinalnoj seriji sa 3:2, pošto je u petom meču pred domaćom publikom savladao San Antonio sa ubedljivih 101:79.

U ekipi Hornetsa istakli su se Dejvid Vest sa 38 poena, Kris Pol pridodao je trijumfu 22 koša uz 14 asistencija, dok je Predrag Stojaković upisao devet poena i 11 skokova tokom 45 minuta provednih na parketu.

Kod Spursa, koji će u noći između četvrtka i petka spašavati sezonu u šestom meču u San Antoniju, najbolji su bili Manu Đinobili sa 20 pogodaka, Toni Parker upisao je 18, dok je Tim Dankan zabeležio 10 poena i 23 uhvaćene lopte.

U drugom polufinalnom duelu Zapada igraju Juta i Los Anđeles Lejkersi i trenutni rezultat je 2:2.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC